Eğlence

Warner Bros. filmlerin kaderini yapay zekâ ile belirleyecek

warner bros.

Yapay zekâ günümüzde giderek daha fazla sektörde kendisine yer buluyor. Tüm dünyayı etkileyen bu dönüşüme sinema endüstrisi de kayıtsız kalamadı. Dünyanın en büyük film stüdyolarından biri olan Warner Bros. Pictures, filmlerin vizyona girişini onaylamak için Cinelytic tarafından geliştirilen yapay zekâlı proje yönetimi sisteminden yararlanacak.

Bir filmin vizyona girmesiyle ilgili nihai kararı bu sistem vermeyecek. Ancak yapay zekâ teknolojisinin desteğiyle filmin potansiyel gişe hasılatı daha iyi hesaplanabilecek, yıldız oyuncuların etkisi daha iyi ölçülebilecek ve filmler için doğru vizyon tarihi seçilebilecek.

Nihai karar yine stüdyo yöneticileri tarafından verilecek. Ancak yapay zekâ sayesinde bir filmin gişe rekortmeni mi yoksa takvim doldurma içeriği mi olacağı tespit edilebilecek.

Warner Bros. şimdilik fazla destekçi bulamayabilir

Cinelytic tarafından yapılan açıklamada; sistemin üst düzey yöneticileri vakitlerini alabilecek, düşük değerli ve sürekli tekrarlanan angaryalardan kurtaracağı belirtildi.

Şu aşamada yapay zekânın sinema endüstrisinin karar verme süreçlerindeki etkisinin bunun ötesine geçmesi beklenmiyor. Kibir ve yerleşmiş inanışlar, stüdyoların senaryo ve prodüksiyon süreçlerinde yapay zekâya güvenmesini şimdilik engelleyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER