Teknoloji

Walter Isaacson’un kaleme aldığı Steve Jobs biyografisinin Türkçe versiyonu yayınlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Geçtiğimiz ayın başında hayatını kaybeden Apple’ın kurucularından Steve Jobs‘a dair çeşitli kitaplar var, ancak bunların içinde bizzat Steve Jobs’un görüşlerinin de yer aldığı, yani bir şekilde “resmi” olarak nitelendirebileceğimiz, Walter Isaacson tarafından kaleme alınan biyografi en son çıkan ve en dikkat çekici olanı.

Ekim sonunda yurtdışında yayınlanan kitabın tam da Steve Jobs’un ölümüne denk gelmiş olması ilgiyi biraz daha arttırıyor. Mac, iPhone, iPad, iPod gibi birçok inovatif cihaza imza atmış olan şirketin kurucusunun ve altın yıllarına damga vurmuş tepe yöneticisinin hayat hikayesini merak edenler bu kitaba ilgi gösteriyor. Geçmişte bir iki tane Steve Jobs biyografisi okumuştum, ancak Walter Isaacson’ınkinin Steve Jobs’un kişiliğine daha fazla indiğini söylemeliyim. Biyografiyi okurken Steve Jobs’un ne kadar detaycı, mükemmeliyetçi, aksi, anlaşılmaz biri olduğunu görme fırsatı bulacaksınız. Belki de, farklı birşeyler yapmak için insanın böyle olması gerekiyor, orası tartışılır.

Her neyse, bu kitabın Türkçe versiyonunun da yurtdışıyla aynı zamanda çıkması bekleniyordu, ancak sanıyorum ki, kaynaklanan birtakım pürüzlerden dolayı çıkış gecikti. Neyse ki, bu gecikme çok fazla uzun sürmedi ve Walter Isaacson’ın kaleme aldığı “resmi” Steve Jobs biyografisi Türkçe diliyle kitapçılardaki yerini aldı. Bu kitabı okuma listenize mutlaka eklemelisiniz, teknolojiyle ister yakından ister uzaktan ilgilenin…

iPhoneTurkey.biz aracılığıyla…

İlgili – Domingo Yayınevi

İLGİLİ HABERLER