Manşetler

Wall Street Journal: Papermaster Jobs’un güvenini daha önce kaybetti, iPhone 4 anteninde tüm sorumluluk Jobs’a ait

Apple’ın iPhone’dan sorumlu ve doğrudan Steve Jobs’a bağlı başkan yardımcısı Mark Papermaster’ın kovulmasının arkasında yatan gerçek nedeni hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Yine de, Wall Street Journal’ın Apple’ın basındaki en büyük başvuru kaynağı olan Yukari Iwatani Kane’nin yardımıyla hazırladığı haber Apple’ın bakış açısını en yakın şekilde yansıtan doysa olarak göze çarpıyor.

Papermaster’ın işten ayrılmasıyla yakından ilgili olan kaynaklar isim vermeden aşağıdakine benzer açıklamlarda bulunuyorlar: Papermaster, Jobs’un güvenini birkaç ay önce kaybetti ve bir süredir de kara alma mekanizmasında yer almıyordu. Papermaster’ın Apple’da beklenen yaratıcı düşünce tipine sahip olmadığına inanan Apple çalışanları O’nun Apple’ın üst düzey yöneticilerin sorumlu oldukları alandaki en küçük detayla bile ilgilenmesi ve işleri doğrudan ele alması şeklindeki kurumsal kültürüne de alışkın olmadığını belirtiyorlar.

Diğer bir deyişle, Papermaster’ın kovulmasının iPhone 4’ün anteniyle pek bir ilgisi yok. Aslında WSJ, Jobs’un anten tasarımının risklerini bir sene öncesinden bildiğini ve geliştirilmeye devam edilmesinin tüm sorumluluğun da Papermaster’a değil Jobs’a ait olduğunu iddia ediyor. Gerçek hikaye ne olursa olsun Steve Jobs antengate ile ilgili bir basın toplantısı düzenlemekten, Temmuz ayı sonunda çıkacağını taahhüt ettiği beyaz renkli iPhone 4’ün yeniden gecikmesinden kesinlikle memnun değildir.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER