Teknoloji

Wall Street Journal Amazon’un Android uygulama mağazası dedikodularını doğruladı

Amazon fiziksel mallarda olduğu gibi dijital mallarda da iyi bir satıcı olduğunu kanıtlamak için vargücüyle çalışıyor. Çevrimiçi alışveriş devinin attığı son adım ise şimdiye kadarkilere göre biraz daha cesurca görünüyor: Android için bir uygulama mağazası açmak.

Söz konusu dedikodu geçtiğimiz haftalarda TechCrunch aracılığıyla internete yayılmıştı. Wall Street Journal’da yer alan bir haber ise bu dedikoduyu doğrular nitelikte. Haberde kanıt olarak Amazon’un geliştiricilere özel olarak hazırladığı şartnamenin bazı maddelerinin yer aldığı bir belge de bulunuyor. Amazon’un mağazasının ne zaman açılacağı, hatta isminin ne olacağı şu an için belli değil. Şimdiye kadar gördüğümüz tek şey Amazon’un uygulama geliştiricileriyle kapalı kapılar ardında diyalog kurduğu.

WSJ’ye göre, Amazon’un şartnamesinde mağazasında satılacak uygulamanın başka yerde daha ucuza satılamayacağı, ayrıca ilgili uygulamaların kendisine verilmeden en az iki hafta önce hiçbir yerde satışa sunulmuş olmaması gerektiği yazılı. Bu kadar ağır şartların olduğu bir şartname ister istemez Amazon’un Android tabanlı bir tablet hazırlığı içinde olduğunu düşündürüyor.

İlgili – Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER