Teknoloji

Wacom Windows 10 ve iOS için optimize edilmiş yeni kalemlerini tanıttı

wacom windows 10 bamboo inkWacom Windows 10 ve iOS cihazlar için optimize edilmiş yeni kalemlerini duyurdu. Windows 10 için hazırlanan Bamboo Ink, özellikle ekran üzerine yazı yazmak isteyenlere yönelik olarak tasarlandı. Yumuşak, orta ve sert olmak üzere üç farklı uca sahip olan Bamboo Ink, çok sayıda Windows cihazda kullanılabilecek.

Microsoft geçtiğimiz ay düzenlediği geliştirici konferansı Build’de kalemlerin kazandığı yeni özelliklerin duyurusunu yaparak üçüncü taraf üreticilerin yeni kalemleri için yolu açmıştı. Windows Ink desteğine sahip özel kalemler artık Edge internet tarayıcısıyla etkileşime girebilecek, metin kutularına yazı yazabilecek, sayfa içinde gezinme veya metin seçimi gibi işlemlerde kullanılabilecek.

Wacom iOS kullanıcılarını da unutmadı. Şirketin yeni ürünlerinden Bamboo Sketch, iPhone veya iPad’de not almak veya çizim yapmak için kullanılabilecek çıkarılabilir bir uç ile birlikte gelecek. Bluetooth üzerinden cihazla eşleşebilen Bamboo Sketch, basınç hassasiyeti özelliğine sahip. Apple Pencil desteğine sahip olmayan iPad’ler ile de uyumlu olan özel kalem, manyetik konnektör ve USB üzerinden şarj edilebiliyor. Bamboo Sketch tek şarj ile 15 saatlik bir kullanım süresi vadediyor.

Wacom Windows 10 ve iOS uyumlu kalemlerini haziran ayı içinde satışa sunacak

Hem Bamboo Ink hem de Bamboo Sketch yurt dışında 79.95 dolar karşılığında satılacak. Kalemler haziran ayı içinde piyasaya sürülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER