Teknoloji

Wacom Bamboo defterleriyle kalemle alınan notları dijital ortama aktarıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

wacom bamboo folioLenovo, IFA 2016’da Yoga Book’u tanıtmış ve söz konusu ürün dijital not defteri özelliğiyle dikkat çekmişti. Dokunmatik panel üzerine bir kağıt yerleştirerek Lenovo’nun gerçek mürekkepli kalemiyle yazım veya çizim yapıldığında kağıttakiler ekrana dijital olarak aktarılabiliyor. Söz konusu teknolojinin altında ise Wacom’un imzası bulunuyor. Bu imkandan faydalanmak için bir Yoga Book almak gerekmiyor. Doğrudan Wacom aracılığıyla bu ilginç teknolojiden yararlanılabiliyor.

Wacom Bamboo Slate ve Bamboo Folio adını taşıyan not defterlerinde Lenovo Yoga Book ve Montblanc Augmented Paper gibi ürünlerde bulunan dijitalleştirme teknolojisini sunuyor. Söz konusu defterler, Yoga Book ile aynı biçimde işliyor. Kullanıcılar kendi getirdikleri kağıtlara Wacom’un özel kalemiyle not alıyor ve Otomatik olarak dijitalleştirilen notlar, akıllı telefona veya tablete gönderiliyor.

Notlar Wacom’un iOS ve Android’de bulunan Inkspace uygulamasında gösteriliyor. Söz konusu uygulamada kullanıcılara 5 GB ücretsiz depolama alanı sunuluyor. Notlar, çizimler ve karalamalar farklı formatlarda cihazlara aktarılabiliyor. Bu notlar arzu edildiği takdirde Evernote, Dropbox ve OneNote gibi servislere de gönderilebiliyor. Ancak yazılanların dijital bir metne dönüştürülmesi için Inkspace Plus abonesi olmak gerekiyor. Slate veya Folio satın alanlar, üç ay boyunca Inkspace Plus imkanlarından ücretsiz olarak yararlanabiliyor. Sonrasında ise hizmetler karşılığında aylık 2.99 dolar kullanıcılardan tahsil ediliyor. Plus abonelikle depolama alanı 50 GB’ye yükseliyor.

Wacom Bamboo serisi not defterleri 129.95 dolardan başlayan fiyatlarla satılacak

Wacom A5 formatındaki Bamboo Slate’i 129.95 dolardan satacak. A4 formatındaki Slate içinse 149.95 dolar ödemek gerekecek. Daha kalın olan A4 formatındaki Folio ise 199.95 dolar karşılığında potansiyel alıcılarla buluşacak.

İLGİLİ HABERLER