Teknoloji

W3C’nin faaliyetlerine Çinli Beihang Üniversitesi ev sahipliğiyle destek verecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

W3C, Çin’deki Beihang Üniversitesi’yle işbirliğini duyurdu. Bu işbirliği kapsamında üniversite standart yapıcı kurumun Çin’deki faaliyetlerine ev sahipliği yapacak ve oluşumu Çinli teknoloji şirketlerine, web geliştiricilerine ve araştırma enstitülerine anlatacak. Beihang Üniversitesi bu işbirliğiyle birlikte ABD’li MIT, Fransız ERCIM ve Japon Keio Üniversitelerinden sonra W3C’nin dördüncü ev sahibi kuruluşu oldu, dünyanın en hızlı büyüyen internet pazarında W3C için ev sahipliği görevini üstlendi.

beihang-universitesi-220113

W3C’nin Japonya’daki faaliyetlerine benzer şekilde, Beihang Üniversitesi web standarlarıyla ilgilenmeyen veya bunlara nasıl uyum sağlayacağını bilmeyen şirketlerin ilgisini çekmek için gerekli ortamı sağlayacak. W3C’nin Tokyo merkezli HTML Faaliyet Lideri Michael Smith Sony’nin Keio Üniversitesi’nin ev sahipliğiyle iyi işleyen bir iş ilişkisi kurdukları önemli şirketlerden biri olduğunu kaydetti. Smith, Sony’nin internet üzerinden yayınlanan video içeriğin korunmasıyla ilgili Şifrelenmiş Medya Eklentileri ve videonun uyarlanabilir şekilde akıtılmasına katkıda bulunan Medya Kaynak Eklentileri gibi HTML5 video standartlarının oluşumunda önemli bir rol oynadığını kaydetti. NHK gibi Japon TV yayıncıları da Keio Üniversitesi’nin ev sahipliği sayesinde W3C çalışmaarında yer alıyor.

Çin’de Huawei’nin aralarında HTML5’in de bulunduğu standartların geliştirilmesinde aktif bir rol oynadığı biliniyor. Smith, şirketlerin kullanım koşullarını tartışma amacıyla W3C çalışma gruplarının önüne getirdiği bir ortamda Beihang’in Çin’deki ev sahipliğinin benzer geliştirici ilişkilerinin geliştirilmesinde büyük rol oynayacağını kaydetti.

İlgili >> W3C

İLGİLİ HABERLER