Ulaşım

VW ID Aero elektrikli sedan konsept otomobilini tanıttı

vw id aero
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen, 2023’te Çin’de üretime geçirmeyi planladığı, şık ve yeni bir elektrikli sedan konsepti olan ID Aero’yu duyurdu. Elektrikli otomobilin aerodinamik şekli ve 4.87 metrelik uzunluğu, Avrupa’nın WLTP’sine dayalı olarak 620 kilometreye kadar menzile ulaşmaya yardımcı olacak.

ID Aero, otomobil üreticisinin diğer elektrikli modellerine güç sağlamak için kullanılan esnek MEB platformu üzerine inşa edilecek. Ayrıca VW, 0.23’lük ultra düşük sürtünme katsayısına da dikkat çekiyor. Bu da onu BMW i4 ve Mercedes-Benz EQS gibi sınıfındaki diğer lüks elektrikli Alman otomobilleriyle aynı seviyeye getiriyor.

Bunların dışında VW ID Aero’yu rakiplerinden ayırt edecek pek fazla ayrıntı yok. Günümüzde elektrikli otomobiller arasında ortak bir özellik olan, aracın önünde ve arkasındaki tam genişlikte LED ışık çubuklarını burada da görüyoruz. VW, cam yerine çok parlak bir siyah tavan tercih etti. 21 inçlik jantlar ise sürüş sırasında menzili korumaya yardımcı olacaktır.

VW, ID Aero’nun Çin, Avrupa ve Kuzey Amerika’da satışa çıktığında, elektrikli otomobil ürün yelpazesi içinde amiral gemisi olacağını söyledi. ID 3, ID 4 ve ID 6 araçlarından sonra çıkacak olan bu otomobil ilk olarak Çin’de piyasaya sürülecek. Müşteriler, biri FAW-Volkswagen ve diğeri SAIC Volkswagen tarafından üretilen iki model arasından seçim yapabilecek.

VW bu konsept otomobil hakkında fazla bir şey söylemiyor. Bu yüzden enerji kapasitesi ve motor konfigürasyonu hakkında detaylar henüz ortada yok. VW’nin bir SUV veya kamyon yerine bir sedan sergiliyor olması, bu otomobilin çoğunlukla Avrupa ve Çin’deki lüks pazara yönelik olduğunu işaret ediyor. Ancak Tesla, Lucid, Mercedes-Benz ve BMW gibi oyuncuların olduğu bir ortamda işi kolay olmayacak.

ID Aero piyasaya sürüldüğünde, VW’nin hızla büyüyen elektrikli araç serisinin en yeni üyesi olarak ID 3 hatchback, ID 4 kompakt SUV, ID 5 coupe ve ID Buzz microbus’ın arasına katılacak. Ayrıca Çin’de gelecekte uzatılmış bir ID 6’nın da çıkması planlanıyor. Ayrıca  VW’nin ID ailesi ID Roomzz gibi büyük bir SUV ve ID Buggy adlı arazi aracını da içeriyor. Bunların hepsi Volkswagen’in MEB modüler elektrikli araç platformu üzerine inşa ediliyor.

İLGİLİ HABERLER