Ulaşım

VW 2015 model otomobillerine CarPlay, Android Auto ve MirrorLink desteği ekliyor

volkswagen-app-connect-060115

Volkswagen bu yıl içinde otomobillerine CarPlay ve Android Auto desteği ekliyor. Golf gibi modeller ikinci nesil modüler bilgi ve eğlence platformunu barındıracak. Bu sistem hem Apple hem de Google’ın otomobillere özel akıllı telefon bağlantı protokollerini destekleyecek. Her biri için oluşturulan kullanıcı arayüzü sayesinde, VW’nin App-Connect markası altında, otomobil kullanırken daha kolay kullanımlı bir arayüzle dikkati dağıtmadan akıllı telefon işlevlerinden yararlanmak mümkün olacak.

Öte yandan MirrorLink desteği sayesinde şirketin dört farklı akıllı telefon uygulamasına destek sunulması, otomobilde bulunan bütün akıllı telefon veya tabletlerden oluşturulan paylaşılmış bir çalma listesinin oluşturulması ve bunun otomobilin ses sistemi üzerinden yayınlanması da mümkün olacak.

VW’nin MirrorLink desteği MyGuide, Think Blue, Trainer, Shared Audio ve Sound Journey adlı uygulamalarla çalışacak. My Guide sayesinde yakındaki ilgi çekici mekanlar gösteriliyor, Think Blue ise ekonomik sürüşe dair ipuçları sunuyor, yakıt tüketimini azaltmanıza yardımcı oluyor.

Shared Audio sayesinde otomobildeki bütün mobil cihaz sahiplerinin birlikte oluşturduğu ortak çalma listesi kablosuz olarak müzik sistemi üzerinden çalınıyor, ses kablosuna olan ihtiyaç ortadan kalkıyor.

Sound Journey uygulaması da ses kablosuna plan bağlılığı ortadan kaldırıyor, otomobilin sistemlerinden aldığı bilgiler sayesinde yolculuğun her bir bölümüne özel müzikler oluşturuyor.

Glypse, miRoamer ve Parkopedia gibi şirketlerin katılımıyla birlikte VW uygulama desteğinin kapsamı daha da genişleyecek.

Volkswagen’in ikinci nesil modüler bilgi ve eğlence platformu hem Android Auto hem de Car Play için doğal destek sunacak. Bu platformlar otomobilin kontrol paneline entegre edilecek ve direksiyon üzerinden sesli komut girişini etkinleştirmek mümkün olacak.

İkinci neisl modüler bilgi ve eğlence sistemi bu yıl içinde ABD ve Avrupa yollarına çıkan otomobillerde olacak. Sistemin maliyeti hakkında şu an için net bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER