Teknoloji

VSCO mesaj özelliğiyle Instagram Direct’e alternatif sunuyor

vsco mesajVSCO fotoğraf düzenleme ve paylaşım konusunda profesyonellerin en sevdiği platformlar arasında yer alıyor. Servis, yeni özelliklerle Instagram’a karşı daha güçlü bir alternatife dönüşmeyi hedefliyor. VSCO mesaj özelliğiyle de Instagram’a ve Instagram Direct’e rakip olmayı amaçlıyor.

Şirketten yapılan açıklamada; kullanıcıların mesajlaşma özelliği sayesinde birbirleriyle düzenleme ipuçları ve hileleri paylaşabileceği, dikkat çekici profil ve içeriklerden birbirlerini haberdar edebileceği ve birbirlerine kreatif geri bildirimler verebileceği belirtildi.

Kullanıcılar VSCO’da takip ettikleri herkesten mesaj alabilecek. Mesaj özelliğinden ilk olarak VSCO X adını taşıyan ücretli paketin üyeleri yararlanabilecek. Özellik önümüzdeki haftalarda tüm kullanıcılara açılacak.

VSCO’nun mesaj özelliği, diğer mesaj servislerine benzer biçimde işliyor. Ancak Instagram ile olan benzerlik seviyesi biraz daha yüksek görünüyor. Kullanıcılar akışlarında gördükleri ve beğendikleri bir fotoğrafı, ok ikonuna dokunarak arkadaşlarına iletebiliyor. Fotoğrafın gönderilmesinin ardından gönderen ve alıcı arasında özel bir sohbet oturumu açılıyor. Mesaj özelliğinin grup sohbetlerini kapsayıp kapsamadığı ise şu an için bilinmiyor. VSCO’dan da şimdilik bu konuda bilgi verilmiş değil.

VSCO mesaj özelliğiyle Instagram’ın yeni açılımına karşılık verebilir mi?

VSCO mesaj özelliğiyle Instagram’ın yeni açılımına karşılık verebilir. Instagram, mesajlaşma özelliğini Direct adını taşıyan bağımsız bir uygulamaya taşımak için testlere başladı.

İLGİLİ HABERLER