Teknoloji

VSCO iOS üzerinde video düzenleme araçları sunmaya başladı

vsco ios video duzenlemeVSCO ününü bir fotoğraf düzenleme uygulaması olarak kazanmıştı. Profesyonel fotoğrafçıların da beğenisini kazanan çözümler sunan servis, şimdi kapsama alanını hareketsiz karelerin ötesine taşıyor. VSCO iOS uygulamasında video düzenleme araçları da sunmaya başladı.

VSCO’nun video düzenleme araçlarından yararlanabilmek adına uygulamanın abonelik servisi VSCO X’e üye olmak gerekiyor. VSCO X’ye üyelere üst sınıf filtrelere ve ön ayarlara özel erişim sağlanıyor. Şirketten yapılan açıklamada, VSCO X abonelerinin video düzenleme araçlarına yakında Android işletim sistemli cihazlarda da ulaşabileceği belirtildi.

VSCO fotoğraf çekme ve düzenleme konusunda kullanıcılarına oldukça zengin seçenekler sunuyor. RAW desteği, sadeleştirilmiş çekim özellikleri, başkaların fotoğraflarını takip etmeyi kolaylaştıran Koleksiyon sistemi ve GIF desteği gibi imkanlar, VSCO’yu alanının en yetkin uygulamalarından biri hâline getirmişti.

VSCO iOS uygulaması için yayınlanan son güncelleme video filtrelerini de getirdi

iOS kullanıcısı bir VSCO X abonesi, cihazındaki uygulamayı güncelleyerek yeni video düzenleme araçlarından yararlanabilecek. Bunun için ilk olarak uygulamadaki Stüdyo sekmesine gitmek ve buradaki duyuru banner’ına tıklamak gerekiyor. Ardından kullanıcıların karşısına telefonlarındaki videolar çıkıyor. Burada videolara hem VSCO X kütüphanesinden hem de standart katalogdan videolar eklenebiliyor. Kontrast ve doygunluk gibi değerleri değiştirmek de mümkün oluyor. Düzenleme işleminin tamamlanmasının ardından Kaydet tuşuna basıldığında ise video iPhone’un film rulosuna kaydediliyor.

İLGİLİ HABERLER