Teknoloji

VSCO Cam iOS uygulaması güncellemeyle iPad desteği kazandı

vsco-cam-ipad-1

Mobil ekosistemin popüler fotoğraf uygulamalarından VSCO Cam’in iOS versiyonu, yayınlanan son güncellemeyle iPad ile uyumlu hâle geliyor. Şirketin bugüne kadarki en büyük güncelleme olarak lanse ettiği VSCO Cam iOS 4.0 sürümü, iPad desteğinin yanı sıra fotoğrafları cihazlar arasında eş zamanlama ve VSCO’nun yeni paylaşım platformu VSCO Journal’a erişim imkanı veriyor. iTunes App Store’da ücretsiz olarak yayınlanan güncellemeyi indirmek için iOS 8’e geçiş yapmış olmak gerekiyor.

Güncellemenin kullanıcılar açısından en cazip yönünü ise iPad uygulaması oluşturuyor. Tabletin yüksek çözünürlüklü ve büyük ekranından faydalanan VSCO Cam, fotoğraf düzenlemeyi daha kolay hâle getiriyor. Kullanıcılar önceden ayarlanmış düzenlemeleri fotoğrafa aktarmadan önce ön izleme yapabiliyor. Yeni geçmiş görünümünde fotoğrafları modifiye etmek, modifikasyonları geri çekmek veya sadece yapılan düzenlemelerin geçmişini görmek de mümkün oluyor. VSCO Cam’in iOS ve Android uygulamaları arasında da işleyebilen eş zamanlama özelliği ise telefonda çekilen fotoğrafların tablette düzenlenmesinin önünü açıyor.

VSCO’nun gerçekleştirdiği duyurular VSCO Cam’in iPad’e gelmesiyle sınırlı kalmadı. DSLR makinelerle çekilen fotoğrafların masaüstünden VSCO hesabına yüklenmesi için yeni bir web yükleyicisini devreye sokan şirket, böylelikle bu fotoğrafların VSCO Cam uygulamasında düzenlenmesinin önünü açıyor. VSCO’nun kurucularından Joel Flory, eş zamanlama özelliğinin mevcut yedekleme ve araç servislerinin muadili olması için tasarlanmadığını, odak noktasının favori fotoğrafların tüm cihazlardan düzenlenmesini kolaylaştırmak olduğunu belirtti. Güncellemeyle VSCO Cam’in iPhone versiyonu da görsel açıdan yenilendi. Android uygulaması da eş zamanlama özelliğine kavuştu.

VSCO, geçtiğimiz ağustos ayında beta sürümünü kısıtlı olarak kullanıma sunduğu VSCO Journal’ı herkesin kullanıma açtı. Fotoğraflar, videolar ve kelimelerle hikaye anlatmaya odaklanan bir paylaşım platformu olan Journal’da kullanıcılar bir hikayeyi anlatmak için birden çok fotoğraf yükleyebiliyor. Platform tamamen VSCO Cam uygulamasının içinde faaliyet gösteriyor. Bir diğer VSCO kurucusu Greg Lutze, Journal’ı oluştururken ”mobil öncelikli” bir platform olmasına önem verdiklerini ve kullanıcıların mobil cihazlarından fotoğraf çekmelerini, çektikleri fotoğrafları mobil cihazlarında düzenlemelerini ve bu cihazlarda bir hikaye yaratmalarını istediklerini dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER