Teknoloji

VSCO’nun 30 milyon aktif kullanıcısı var

vsco cam

Popüler VSCO Cam, DSCO, VSCO Film for Lightroom uygulamalarının geliştiricisi olan VSCO, platformundaki aylık aktif kullanıcı sayısının 30 milyona ulaştığını açıkladı. İlk kez bu tarz istatistikleri kamuoyuyla paylaşan şirket, toplam hesap sayısının yüzde 802 oranında arttığını belirtti. Platforma yüklenen görüntülerin sayısında yüzde 952’lik bir artış kaydedilirken, her ay 5 milyar görselin kullanıcılara gösterildiği ifade edildi. Kullanıcı tabanının yüzde 80’inin ABD dışından olduğunu belirten şirket, geride kalan yıl içinde Çin’de fazlasıyla etkileyici bir büyüme kaydedildiğine dikkat çekti.

Her şeye rağmen, 30 milyon kullanıcı sayısı, VSCO’nun sıklıkla karşılaştırıldığı Instagram’ın kullanıcı sayısının oldukça gerisinde kalıyor. Geçtiğimiz eylül ayında açıklanan rakamlara göre, Instagram’ın aylık 400 milyon aktif kullanıcısı bulunuyor. Ancak her şeye rağmen, fotoğraf platformunun büyümesi kendi açısından umut vadediyor. The Verge sitesine konuşan şirketin CEO’su Joel Flory, büyümenin sürekli olacağını dile getirdi.

Daha önce Adobe’nin Creative Cloud ekibinde görev yapan Bryan Mason, şirketin COO’luğuna atandı. Creative Cloud’un kurumsal kısmında rol alan Mason’ın gelişi öncesinde Flory, CEO ve COO’luk görevlerini birlikte yürütüyordu.

Her gün başka bir fotoğraf uygulamasının kapatıldığı bir ortamda VSCO’nun büyümesi ve mevcut kullanıcılarını koruması oldukça özel bir durum niteliği taşıyor. Son dönemlerde çekirdeğini oluşturan fotoğraf düzenleme özelliklerinin yanına amiral gemisi uygulaması için topluluk temelli yeni özellikler ekleyen şirket, birkaç ay önce de GIF animasyon oluşturma uygulaması DSCO’yu yayınlamıştı. Joel Flory, 2016 ile birlikte oluşturma, keşif ve bağlantı için yeni girişimlerde bulunacaklarını sözlerine ekledi.

İLGİLİ HABERLER