Ulaşım

Volvo tam elektrikli döneme XC40 Recharge ile giriyor

volvo xc40 recharge elektrikli otomobil

Volvo, XC40 Recharge isimli yeni otomobilini tanıttı. XC40 Recharge, şirketin ilk tam elektrikli otomobili olma özelliğini taşıyor. Los Angeles’ta tanıtılan XC40 Recharge, görsel bakımdan benzinli modeliyle birebir aynı görünüyor. Otomobilin arka koltuğunun altında, 78kWh kapasiteli bir pil bulunuyor.

Volvo’dan verilen bilgiye göre, XC40 Recharge ile şarjlar arasında yaklaşık 322 kilometre yol katetmek mümkün olacak. Otomobilin pili tamamen boşken 40 dakika içinde yüzde 80 doluluk oranına ulaşabilecek. XC40 Recharge’ın ikiz elektrikli motorları ise 402 hp güç üretebilecek. Bunun XC40 formunda bir otomobil için oldukça yüksek bir seviye olduğu söylenebilir. XC40 Recharge, 97 kilometre hıza ise 4.7 saniye içinde ulaşabilecek.

XC40 Recharge, Volvo’nun Android Automotive OS platformunu kullandığı ilk otomobil olma özelliğini de taşıyor. Volvo’dan verilen bilgiye göre, otomobil düzenli olarak güncellenecek ve zaman içinde daha da iyi hâle gelecek. Tesla tarafından da uygulanan bu politika, Volvo için iyi sonuçlar verebilir.

Volvo XC40 Recharge ne zaman yollara çıkacak?

Volvo, katalogundaki diğer otomobillerin de Recharge versiyonlarını hazırlamayı planlıyor. Dolayısıyla önümüzdeki dönemde XC60 Recharge, S60 Recharge gibi otomobillerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.

XC40 Recharge, 2020’nin sonlarında yollarda olacak. Otomobil için ABD’de en az 1000 dolar ödeyerek şimdiden rezervasyon yapmak mümkün.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER