Ulaşım

Volvo sürücüsüz otomobil testlerini Çin’e taşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volvo surucusuz otomobil

Volvo sürücüsüz otomobil çalışmalarına dair testlerin bir kısmını Çin’de sürdürmeye hazırlanıyor. İsveçli otomobil üreticisinin CEO’su Håkan Samuelsson, Çin’in başkenti Pekin’de katıldığı bir seminerde, trafiğe açık yollarda farklı koşullara uygunluklarının test edilmesi amacıyla 100 sürücüsüz otomobili Çin’e yollayacaklarını belirtti.

Konuya ilişkin olarak Çinli yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Samuelsson, hangi şehirlerin altyapı koşullarıyla sürücüsüz otomobil testlerine ev sahipliğine uygun olduğunun belirlenmeye çalışıldığını dile getirdi. Volvo sürücüsüz otomobil teknolojisine dair ilk testini 2017’de İsveç’te gerçekleştirdikten sonra filosunu Çin’e gönderecek. Şirketin 2010’da Çinli otomobil üreticisi Geely tarafından satın alındığını da bu noktada hatırlatmakta fayda var.

Duyuruda sürücüsüz otomobillerin güvenlik açısından sağlayacağı faydalara dikkat çeken Volvo, filosundaki araçların kazaya karışması durumunda sorumluluğun kendisine ait olduğunu da en baştan açıkladı. Şirket, sürücüsüz otomobil teknolojisini 2020 itibarıyla yeni bir Volvo’da seyahat eden kimsenin ağır yaralanmaması veya hayatını kaybetmemesi hedefini gerçekleştirme konusunda önemli bir adım olarak niteliyor.

Çin’deki planlarını duyuran Volvo, dünyanın dört bir yanındaki hükümetlere de sürücüsüz otomobiller için gerekli düzenlemeleri gerçekleştirmeleri için çağrıda bulundu.

İLGİLİ HABERLER