EğlenceUlaşım

Volvo yeni otomobillerine Spotify’ı entegre ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volvo spotify

Volvo, MWC 2016 kapsamında yaptığı duyuruda XC90, S90 ve V90 modellerinde çevrim içi müzik servisi Spotify’ı entegre biçimde sunacağını açıkladı. Söz konusu entegrasyon önümüzdeki ilkbahar itibarıyla aktif hâle gelecek. Volvo Spotify ile gerekli uygulamanın hazırlanması konusunda çok yakın bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Volvo marka araçlarda yer alan Spotify uygulamasında el yazısı tanıma, şarkı seçimlerini kolaylaştıran daha geniş bir arayüz ve yolcuların da müziği kontrol etmesini mümkün kılan Spotify Connect özelliği bulunacak.

Spotify’ın ücretsiz servisinden faydalananlar ve bu yıl içinde yeni bir Volvo almayı planlayanların ise aboneliklerini Spotify Premium’a yükseltmesi gerekiyor. Sadece Premium aboneleri Volvo otomobillerdeki Spotify uygulamasına erişebilecek. Bu parayı ödemek istemeyenlerin önünde telefonu Bluetooth veya AUX kablosuyla aracın müzik sistemine bağlama seçeneğinin bulunduğunu söylemek gerekiyor.

Spotify, Volvo’nun yeni modellerinde bulunan Apple CarPlay özelliğini de destekliyor. Ancak bunun için iPhone’un araç içi bilgi ve eğlence sistemine bağlanmış olması gerekiyor. Volvo’dan yapılan açıklamada, Spotify uygulamasına çevrim içi müzik servisinin faaliyet gösterdiği tüm ülkelerde ulaşılabileceği belirtildi. Bu açıklama, Türkiye’de satılacak Volvo XC90, S90 ve V90 sahiplerinin de Spotify uygulamasından faydalanabileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER