Ulaşım

Volvo otomobillerine YouTube ve Google Home’u getiriyor

volvo youtube

Volvo, arabalarında doğrudan Google Home entegrasyonu sunan ilk otomobil üreticisi olacağını açıkladı. Kullanıcılar Google Asistan aracılığıyla evlerindeki Home uyumlu cihazları uzaktan kontrol edebilecek. Arabadayken evin kapılarını kilitlemek ya da evdeyken akıllı hoparlöre komut vererek arabayı ısıtmaya başlamak mümkün olacak.

Kapıların kilidini açmak gibi daha hassas komutlar için çift aşamalı doğrulama gerekecek. Kullanıcılar otomobilleriyle ilgili bilgilere de Google Asistan aracılığıyla erişebilecek.

Şarjı programlama seçeneği gibi bazı özellikler daha sonra sisteme eklenecek. Volvo’dan verilen bilgiye göre, Google Home entegrasyonu önümüzdeki aylarda dağıtıma çıkacak. Bundan yararlanmak için Volvo Cars uygulamasına ve Google Asistan destekleyen bir cihaza bağlı bir Android tabanlı bilgi ve eğlence sistemine sahip olmak gerekiyor.

Akıllı ev platformları ve otomobiller arasındaki bağlantıların örneklerini daha önce de görmüştük. GM ve BMW sahipleri akıllı ev cihazlarını otomobillerindeki yerleşik Alexa desteğiyle kontrol edebiliyor. Samsung ve Google ise SmartThings kontrol panelini bazı modellerle Android Auto’ya getirmişti. Google Asistan destekli bir akıllı hoparlöre sahip olanlar için bu özellikler oldukça faydalı olabilir.

Volvo’nun otomobillerindeki bilgi ve eğlence sistemi üzerinden YouTube videoları izlemek de mümkün olacak. Kullanıcılar Play Store üzerinden YouTube uygulamasını otomobillerine indirebilecek. Volvo’nun bazı ülkelerde otomobilleriyle birlikte sınırsız veri paketi sunduğunu belirtmekte fayda var.

Volvo, güvenlik nedeniyle YouTube videolarının sadece otomobil park hâlindeyken izlenmesine izin veriyor. Böylelikle şirketin kendisini bir süre önce Tesla’nın oyun servisi nedeniyle karşılaştığı eleştirilere maruz kalmaktan koruduğu söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER