Ulaşım

Volvo dünyanın ilk otomobil içi radar sistemini geliştirdi

volvo

Volvo otomotiv dünyasında pek çok önemli güvenlik özelliğinin öncüsü olmuştu. 1959’da üç noktalı ilk emniyet kemerinin kullanılmasının da aralarında bulunduğu pek çok güvenlik özelliğini otomobil dünyasına getiren İsveçli şirket, şimdi de ilk otomobil içi radar sistemini geliştirdi.

Bu sistem ilk olarak şirketin EX90 adını verdiği yeni elektrikli SUV modelinde kullanılacak. Hem kabini hem de bagajı izleyecek şekilde tasarlanan radar sistemi, otomobillerin içinde biri varken dışarıdan kilitlenmesini engelleyecek.

Bunun sıcak yaz günlerinde otomobil içinde bırakılan çocuklar ve hayvanlar için hayat kurtarıcı olacağı söylenebilir. Sistem otomobil kilitlendikten sonra içinde bir canlı olduğunu tespit ettiği takdirde sürücüye bildirim gönderecek. Buna ek olarak, otomobilin kliması da devreye girecek ve böylelikle sıcak çarpması riski aşağıya çekilecek.

Sıcak havada bir çocuğu veya hayvanı otomobilde kilitli bırakmak pek çok kişi için “düşünülemez” bir durum olarak değerlendirilebilir. Ancak Volvo’dan yapılan basın açıklamasında, 1998’den bu yana ABD’de 900’den fazla çocuğun otomobilde aşırı sıcağa maruz kalmaktan dolayı hayatını kaybettiğine dikkat çekildi.

Şirketten yapılan açıklamada kabinin tamamının kapsanabilmesi için otomobilin baş üstü konsoluna, aydınlatmalara ve bagaja en ufak hareketleri dahi algılayabilecek radarların yerleştirileceği belirtildi. Sistemle ilgili diğer detayları duymak için 9 Kasım’daki Volvo EX90 tanıtım etkinliğini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER