Ulaşım

Volvo’dan Lego’dan ilham alan sürücüsüz yükleyici prototipi: LX03

volvo lx03 lego

Volvo otonom sürüş teknolojisini iş makinelerine getirme konusundaki isteğini daha önce göstermişti. Ancak şirket bu konuda sıra dışı olarak tanımlanabilecek bir yol izliyor. Volvo, bir Lego modelinden ilham alarak tasarladığı LX03 isimli sürücüsüz yükleyici prototipini sergiledi.

Volvo’nun ilham aldığı Lego modeli, 42081 Lego Technic Concept Wheel Loader Zeux adını taşıyor. 5 ton yük kaldırabilen yükleyici, çok sayıda senaryoda kendi kararını verebiliyor. İnsan çalışanlarla iş birliği de bu senaryolar arasında yer alıyor.

LX03’ün en dikkat çekici yönlerinden birisi de modüler yapısı. Volvo sadece bir veya iki değişiklik yaparak müşteri ihtiyacına göre daha büyük veya küçük yükleyiciler hazırlayabilecek. Elektrikle çalışan yükleyici, yaptığı işe göre günde 8 saate kadar çalışabilecek.

Volvo Lego ilhamlı LX03 prototipini hazırlasa da, bu otonom yükleyicinin gerçek bir ürüne dönüşmesini garanti etmiyor. Prototip Volvo’nun yapay zekâ ve karbonsuz üretim hedefleri için bir tür keşif aracı niteliği taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER