ManşetlerUlaşım

Volvo’dan elektrikli ve kompakt yeni SUV: EX30

volvo ex30

Volvo EX30 adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini tanıttı. EX90‘a kıyasla daha uygun fiyatlı ve kompakt bir SUV olan EX30, Volvo’nun portföyündeki dördüncü elektrikli araç. Şirket, 2030 itibarıyla tüm portföyünün elektrikli araçlardan oluşmasını hedefliyor.

EX30, Volvo’nun bilinen güvenlik özelliklerinin hepsini barındırıyor. Buna ek olarak, yenilenen Park Pilot Assist sistemi, kullanıcılara park yeri bulmalarında ve buldukları yere araçlarını park etmelerinde yardımcı oluyor. İskandinavya’dan ilham alan beş renk seçeneğiyle gelen otomobilin kabin aydınlatmasında da yine aynı ilham kaynağından yararlanılmış. Bu aydınlatma seçenekleri arasında Kuzey Işıkları da bulunuyor. Işıklarla uyumlu ses manzaraları da EX30’da kullanıcıları bekliyor.

EX30 için Tek Motor Artırılmış Menzil ve Çift Motor Performans olmak üzere iki seçenek sunuluyor. Her iki motor seçeneğinde de bataryanın doluluk oranı 26,5 dakika içinde yüzde 10’dan yüzde 80’e çıkıyor. 64 kWh batarya 268 hp güç üretebilen arka motorla gelen otomobilin bagaj hacmi 903 litre.

Volvo EX30 için ne kadar ödemek gerekecek?

EX30, ABD’de 34 bin 950 dolardan başlayan fiyatlarla ön siparişe çıkmış durumda. Otomobilin cross-country versiyonu ise gelecek yıl çıkacak.

Volvo CEO’su Jim Rowan, EX30 için yapılan açıklamada “elektrikli otomobil satın almanın önündeki finansal engellerden” bahsetti: “İnsanlar elektrikli bir arabaya geçmeyi düşündüklerinde fiyatın ve sahip olma maliyetinin hâlâ en büyük zorluklardan biri olduğunu biliyoruz. Volvo EX30 ile birinci sınıf, tamamen elektrikli mobiliteyi çok daha geniş bir kitleye ulaştırmayı, sektörümüzün ve toplumumuzun ihtiyaç duyduğu tam elektriğe geçişi ilerletmeye ve hızlandırmaya yardımcı olmayı hedefliyoruz.”

Volvo EX30’un şirketin mevcut elektrikli otomobilleri C40 ve XC40 EV’ye kıyasla daha uygun fiyatlı olduğunu belirtmek gerekiyor. Her iki otomobil de ABD’de 55 bin dolar civarından başlayan fiyatlarla satılıyor. Kısa süre önce duyurulan EX90’ın başlangıç fiyatının ise 80 bin doların altında olacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER