Ulaşım

Volvo ilk elektrikli otomobilinin fiyatı 40 bin doların altında olacak

volvo elektrikli otomobilVolvo elektrikli otomobil üretimi konusundaki planlarını açıkladığında akıllara bazı sorular gelmişti. Bu sorulardan birisi, elektrikli otomobilin hâli hazırda “pahalı” olan ortalama fiyatını daha yukarı çekip çekmeyeceğiydi. Buna ek olarak, otomobilin menzilinin ne kadar olacağı da ayrıca merak ediliyordu.

Volvo’nun ABD’deki tepe yöneticisi Lex Kerssemakers, bu soruların cevabını verdi. Basın mensuplarına konuşan Kerssemakers, 2019’dan sonra yollara çıkacak otomobilin ABD’de 35 ila 40 bin dolar arası bir fiyat karşılığında satılacağını belirtti. Volvo yöneticisi, otomobilin menzilinin ise 400 kilometre olacağını belirtti.

Kerssemakers’in dile getirdiği rakamlar, elektrikli otomobili Volvo’nun fiyat aralığının alt kısımlarına yerleştiriyor. Böylelikle otomobilin Chevy Bolt ve Tesla Model 3 gibi yeni nesil elektrikli otomobillerle rekabet içinde olacağı da anlaşılıyor.

Volvo henüz elektrikli otomobiline dair ince detayları paylaşmak için hazır değil. Ancak açıklanan fiyat ve menzil, otomobilin SUV ya da kompakt yerine sedan formatında bir araç olacağını gösteriyor. Menzilin öneminin altını çizen Kerssemakers, insanların menzil endişeleri nedeniyle elektrikli otomobillere şüpheyle yaklaştığını belirtti.

Volvo elektrikli otomobil pazarına yönelik genel yaklaşımı değiştirebilir

Volvo’nun yaklaşımı, elektrikli otomobilleri daha erişebilir hâle getirebilir. Buna ek olarak, popüler markaların elektrikli otomobil pazarına girişi de söz konusu araçlara olan kullanıcı ilgisini yukarıya çekebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER