Ulaşım

Volvo elektrikli otomobil pazarında 2019 ile birlikte gaza basmayı planlıyor

volvo elektrikli otomobilVolvo elektrikli otomobil konusundaki çalışmalarının ilk somut meyvesini önümüzdeki yıl sergilemeye hazırlanıyor. Şirketin tamamen elektrikli ilk otomobilinin 2019’da yollarda olması planlanıyor.

Yeni otomobil, İsveçli şirketin 2017’de tanıttığı “40.2” isimli konsept cihazının üretim versiyonu olacak. Kısa süre önce yollara çıkan Volvo XC40, “40.1” olarak tanıtılmış ve otomobilin nihai versiyonu ile konsept versiyonu arasında pek de fark olmamıştı. Şirketin 40.2’de de aynı yolda yürümesi bekleniyor. Dolayısıyla İsveçli üreticinin elektrikli otomobilinin tasarımının şimdiden belirlendiği söylenebilir.

Bu da, nihai ismi henüz açıklanmayan, 40.2’nin coupe tarzı bir hatchback olacağı ve şirketin 40 serisindeki tasarımından uzaklaşmayacağı anlamına geliyor. Volvo’nun Kompakt Modüler Mimari yaklaşımının uygulanacağı otomobilin yaklaşık 500 kilometrelik bir menzile sahip olması bekleniyor.

Autocar sitesine konuşan Volvo’nun Ar-Ge şefi Henrik Green, teknolojinin çok hızlı ilerlediğine ve mühendislik ekibinin en rekabetçi arabayı üretmek için sıkı bir mesai içinde olduğunu belirtti. Modüler bir pil sistemi kullanmaya karar veren Volvo’nun minimum menzil konusunda nihai kararını henüz vermediği belirtildi

Volvo elektrikli otomobil portföyünü mevcut modelleriyle genişletecek

Volvo elektrikli otomobil portföyünü 40.2’yi yollara çıkardıktan sonra genişletecek. Şirket bunun için önce mevcut modellerinin elektrikli versiyonlarını geliştirecek.

İLGİLİ HABERLER