Ulaşım

Volvo Avustralyalı sürücüler için kangurudan sakınma sistemini test ediyor

Sürücüler için yola aniden bir hayvan çıkması karşılaşılabilecek en büyük tehlikelerden biridir. Pek çok ülkede bu tehlike genellikle “Geyik çıkabilir” levhasıyla sembolize edilirken, Avusturalya’da geyiklerin yerini kangurular alıyor. Kanguruların anavatanı olan bu ülkede, her yıl zıplayan keselilerin yol açtığı 20 bin kaza yaşanıyor.

Bu kazaları önlemek için kolları sıvayan İsveçli otomobil üreticisi Volvo, yola çıkan kanguruları algılayan radar ve kameralar geliştirdi. Bu radar ve kameralar sayesinde otomobil yola bir kanguru fırladığında otomatik olarak fren yapıyor. Benzer teknolojiler aralarında insanların da bulunduğu diğer canlılar için mevcut olsa da, söz konusu kangurular olunca işler biraz değişiyor.

volvo-avustralya-kanguru-031115-2

İsveç’te ren geyiği, inek gibi daha büyük ve yavaş hayvanlar üzerine yoğun çalışmalar yapıldığını belirten Volvo, kanguruların daha hareketli ve küçük olması nedeniyle kontrollerinin daha zor olduğuna dikkat çekti ve geliştirilen teknolojin doğal ortamlarında test edilmesinin önemini vurguladı.

Volvo’nun Avusturalya’da sattığı otomobillere kanguru sakınma teknolojisini ne zaman ekleyeceği henüz bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER