Ulaşım

Yeni hibrit Volkswagen Tiguan elektrikle 100 kilometre yol gidebilecek

volkswagen tiguan

Volkswagen‘in yeni elektrikli hibrit modeli yakıt kullanımından mümkün olduğunca kaçınmak isteyenler için cazip bir seçenek olacak gibi görünüyor. Şirket yeni nesil hibrit Tiguan hakkında ilk bilgileri paylaştı. Yeni hibrit Volkswagen Tiguan, tamamen elektrikten güç alarak 100 kilometre yol katedebilecek. Bu mevcut Tiguan eHybrid’in 50 kilometrelik elektrik menzilini ikiye katlıyor. Buna ek olarak, Toyota Prius Prime’ın 60 kilometrelik elektronik menziline de ciddi bir fark atıyor. Araç sahiplerinin sadece uzun yolculuklar için içten yanmalı motorun gücüne ihtiyaç duyması hedefleniyor.

Bu menzil artışında yeni MQB platformuna geçiş ve yeni elektrikli motorlar önemli bir rol oynuyor. Elektronik olarak kontrol edilebilen yeni süspansiyon sistemi hem daha iyi yol tutuş ve daha yüksek konfor vadediyor; hem de daha hızlı alternatif akım şarjı ve aynı zamanda doğru akım şarjı mümkün kılıyor. Kısacası artık Tiguan’ı gece veya bir dinlenme tesisinde şarj etmek daha pratik olacak.

Yeni Tiguan’da kabin içi teknolojisi de yenileniyor. Otomobilin bilgi ve eğlence sistemi artık 15 inçlik bir ekranda gösteriliyor. Burada kalabalık bir dijital araç topluluğu kullanıcıları bekliyor. Buna ek olarak, direksiyon üzerinden sürüş modları arasından geçiş yapmak mümkün oluyor. Yeni Tiguan sadece çift kavramalı otomatik şanzımanla gelecek.

volkswagen tiguan

Yeni hibrit Volkswagen Tiguan ne zaman çıkacak?

Yenilenen hibrit Volkswagen Tiguan sonbaharda resmen gözler önüne çıkacak. Otomobilin satışları ise 2024’te başlayacak. Özellikle elektrikli sürüş menzilinin artırılması, şu an için tamamen elektrikli bir model almayı istemeyenler için çekici olabilir.

İLGİLİ HABERLER