Ulaşım

Volkswagen, Audi ve Porsche, Tesla’nın şarj standardına geçiş yapıyor

volkswagen tesla

Volkswagen Tesla’nın elektrikli otomobiller için geliştirdiği Kuzey Amerika Şarj Standardı’na (NACS) geçiş yapacağını açıklayan otomobil üreticileri arasına katıldı. Alman otomotiv devinin alt markaları Audi, Porsche ve Scout Motors’un elektrikli otomobillerinde de 2025’ten itibaren NACS standardı kullanılacak.

Volkswagen ve çatısı altındaki markalar, mevcut kullanıcılarına da Tesla’nın Supercharger ağından yararlanabilmeleri için adaptörler sağlamayı planlıyor. Kuzey Amerika’da hâlihazırda 15 binden fazla Supercharger istasyonu bulunuyor. Volkswagen’in elektrikli otomobilleri Electrify America ve Electrify Canada tarafından işletilen 3800’den fazla DC hızlı şarj noktasına ek olarak Supercharger istasyonlarında da şarj edilebilecek.

Pek çok otomobil üreticisi tarafından benimsenen NACS’ın bir tür fiili standart hâline geleceğini söylemek yanlış olmayacaktır. GM, Volvo, Polestar, Mercedes, Honda, BMW, Lucid ve pek çok şirket önümüzdeki birkaç yıl içinde NACS şarj teknolojisini destekleme sözü vermiş durumda.

Volkswagen Tesla’nın standardına uyumluluk için çalışmalar yapan tek marka değil

Volkswagen NACS teknolojisini desteklemeye karar vermişken, mevcut elektrikli şarj ağları da altyapılarını NACS ile uyumlu hâle getiriyor. ChargePoint, elektrikli otomobil şarj ağında NACS desteğinin dağıtımına ekim ayı itibarıyla başlamıştı. Electrify America da 2025 itibarıyla istasyonlarında NACS konnektörleri sunmayı planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER