Ulaşım

Volkswagen sürücüsüz otomobilleri için çip tasarlayacak

Volkswagen ID.4 elektrikli SUV yollara çıkmaya hazır sürücüsüz otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen sürücüsüz otomobil çalışmalarında ihtiyaç duyduğu işlemci gücünü de kendisi tasarlayacak. Alman basınına konuşan şirketin CEO’su Herbert Diess, sürücüsüz otomobiller için kendi yüksek performanslı çiplerini tasarlayacağını açıkladı. Diess, böylelikle donanımın en iyi şekilde yönetilebileceğinin altını çizdi.

Bu çiplerin üretimi doğrudan Volkswagen tarafından gerçekleştirilmeyecek. Ancak çiplerin patenti şirkete ait olacak. Alman otomotiv devi, gerekli uzmanlığı sağlamak adına Cariad isimli yazılım geliştirme birimini genişletecek.

Bu hamle, Volkswagen’in daha çevik ve teknoloji odaklı bir şirket olmasına ciddi anlamda katkı sağlayabilir. Tesla ilk otomobillerinde Nvidia’nın standart donanımlarını kullandıktan sonra kendi çiplerine geçiş yapmıştı. Böylelikle FSD ve Autopilot’un geliştirme sürecinde şirketin kontrolü artmıştı. Apple’ın cihazlarının artan performansında da işlemcilerin bizzat şirket tarafından tasarlanması önemli bir rol oynamıştı.

Volkswagen sürücüsüz otomobil açılımının örneklerini 2025’ten itibaren sergilemeye başlayacak. Kendi çiplerini tasarlaması bu süreçte şirkete önemli bir avantaj sağlayabilir.

İLGİLİ HABERLER