Ulaşım

Volkswagen SmileDrive ile yolculuğu bir oyuna çevirmek istiyor

Volkswagen sürücülerin yolculuklarının keyfini geride kalanlarla daha kolay paylaşması için yeni bir uygulama yayınladı. SmileDrive adındaki Android uygulaması seyahat esnasında rotayı, yolculuk zamanını ve yol üstündeki hava durumunu kontrol edecek ve sürücünün istemesi durumunda yolculuğa ait bilgileri, fotoğrafları ve durum güncellemelerini de eş zamanlı olarak paylaşacak. Araçtaki diğer yolcular da uygulama aracılığıyla oluşturulan seyahatnameye katkıda bulunabilecek.

vw-smiledrive-070813

SmileDrive uygulaması aynı zamanda araba yolculuklarını bir oyuna çevirmeyi hedefliyor. Uzun yolculuklar, gece sürüşleri ve otomobille çıkılan tatiller uygulama tarafından oluşturulan başarı listesine eklenecek ve kullanıcılara puan kazandıracak. Buna ek olarak, VW Punch Buggy isimli oyunla eğlenceli tatil anılarına yenilerini eklemek istiyor. SmileDrive uygulamasına sahip iki VW markalı otomobil yan yana geldiği zaman uygulama otomatik olarak yumruk tokuşturuyor ve otomobiller arasında sanal bir etkileşim sağlanıyor.

Araca Bluetooth ile bağlanan ve Volkswagen dışındaki markalara ait otomobillerde de kullanılan uygulamanın hazırlanmasında Alman otomotiv devine Google eşlik etmiş. Dolayısıyla uygulamanın sosyal entegrasyon özelliklerinde Google+’tan fazlasıyla faydalanılıyor. Başarı ve puan sistemleri nedeniyle akıllara biraz da Fouraquare’i getiren uygulama şu an için Türkiye’den indirilemiyor.

İlgili >> Volkswagen

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER