Ulaşım

Volkswagen Pikes Peak yarışı için geliştirdiği elektrikli otomobilinin adını duyurdu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volkswagen pikes peakVolkswagen Pikes Peak tırmanma yarışını kazanacak kadar güçlü bir elektrikli otomobil geliştirme sözü vermişti. Alman otomotiv devi bu sözünün ilk aşamasını yerine getirdi ve I.D. R Pikes Peak isimli elektrikli otomobilini duyurdu. Tam anlamıyla Pikes Peak yarışı için tasarlanan otomobil, görüntüsü itibarıyla Le Mans yarışlarında kullanılan otomobillere de benziyor.

Volkswagen yeni otomobilinin teknik detayları konusunda ise hâlâ ketum bir tavır takınmayı sürdürüyor. Şirket şimdilik sadece otomobilinin dört çekişli olduğunu belirtmekle yetiniyor. Volkswagen aracının Pikes Peak yarışını mevcut rekor olan 8 dakika 57 saniyeyi kırarak kazanacağını iddia etmekten de geri kalmıyor. Rekorun mevcut sahibi olan ve Rhys Millen tarafından sürülen Drive eO PP100, 1596 hp gibi etkileyici bir beygir gücüne sahip. Bu da Volkswagen’in yeni aracının gücü konusunda akıllarda bir fikir oluşmasını sağlıyor.

Faraday Future FF91 sedan modelinin prototipi ile Pikes Peak parkurunu 11 dakika 25 saniyede tamamlamıştı. Volkswagen’in iddialı açıklamaları, şirketin yeni aracıyla bu rekoru kırmasının fazlasıyla muhtemel olduğunu düşündürüyor.

Volkswagen Pikes Peak yarışını neden yeni elektrikli aracı için bir vitrin olarak gördüğünü de kamuoyuyla paylaştı. Şirketten yapılan açıklamada, I.D. R Pikes Peak ile elektrikli bir otomobilin motor sporlarında neler yapabileceğinin gösterilmesinin amaçlandığı ifade edildi. ABD’nin Colorado eyaletinde düzenlenen Pikes Peak yarışı bu yıl 24 Haziran’da gerçekleştirilecek.

İLGİLİ HABERLER