Ulaşım

Volkswagen’den “uygun fiyatlı elektrikli otomobil” hedefi için yeni konsept araç

volkswagen id.2all

Volkswagen ID.2all adını taşıyan yeni elektrikli konsept otomobilini tanıttı. Şirket bu otomobille, elektrikli araçları daha uygun bir fiyat karşılığında daha fazla kişiye ulaştırma hedefi doğrultusunda yeni bir adım daha atmış oluyor.

ID.2all’un 2025’te ID.2 adıyla yollara çıkması bekleniyor. Volkswagen, bu otomobilin Avrupa’daki satış fiyatının 25 bin avronun altında olacağının altını çiziyor. Bu fiyat segmentinde hâlihazırda pek fazla elektrikli otomobil seçeneği bulunmuyor. Fiat 500e gibi modeller uygun fiyatlı az seçenek arasında yer alıyor.

Volkswagen’den verilen bilgiye göre, ID.2all’un iç hacmi Golf’le aynı olacak. Otomobilin şirketin MEB platformuna inşa edileceği belirtilirken, bu platformla çalışan ilk önden çekişli araç olacağının da altı çiziliyor. Bunun da otomobilin arka tarafında yer açmış olması muhtemel görünüyor. ID.2all’un 490 litre bagaj hacmine sahip olacağı da Volkswagen’in paylaştığı bilgiler arasında yer alıyor.

volkswagen id.2all

Hızlı şarj da Volkswagen ID.2all’un vaatlerinden biri

Otomobilin 166 kW kapasiteli motorunun 7 saniyeden kısa bir süre altında saatte 100 kilometre hıza ulaşmayı sağlayacağı belirtildi. Yaklaşık 450 kilometre menzil sağlayan pilin doluluk oranı ise 20 dakikalık bir şarj işlemiyle yüzde 10’dan yüzde 80 seviyesine çıkacak.

volkswagen id.2all

Volkswagen ID.2all ile yolculara yeterli alan sunan, menzilinden fazla taviz vermeyen, makul bir hıza ulaşmayı mümkün kılan, düzgün sürüş yapmak için yeterli bir güç sunan uygun fiyatlı otomobil vadediyor.

İLGİLİ HABERLER