ManşetlerUlaşım

Volkswagen’in elektrikli SUV aracı ID 4 dış tasarımını gösteren fotoğraflar

vw id 4 elektrikli suv

Volkswagen’in ilk tamamen elektrikli SUV aracı ID 4, Çin Endüstri ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı’ndan sızan çeşitli fotoğraflar sayesinde görüldü. Görüntüler bir VW hayran forumunda yayınlandı.

Daha konsept hâlinde olduğu zamanlarda ID Crozz adıyla bilinen, ancak ID 4 adıyla satışa çıkacak olan elektrikli SUV, VW’nin yakında çıkacak olan ID serisi elektrikli araçlarının ilki olacak. ID 4 ABD, Avrupa ve Çin’de satışa sunulacak. Alman otomobil üreticisi, ID 4’ün resmi gösteriminin yaz aylarında yapılmasını planlıyor. Otomobil tek bir şarj ile 500 kilometreye yakın yol gidebilecek. Ayrıca VW’nin diğer ID araçlarını da çalıştıran modüler EV platformu üzerinde geliştiriliyor.

Yeni yayınlanan fotoğraflar aracın dış tasarımını gösteriyor. VW’nin Avrupa’da satışa sunmaya başladığı “hatchback” EV modeli olan ID 3 ile aynı tasarım diline sahip olduğunu görüyoruz. Farları ID 3’te gördüğümüzü andırıyor. Ayrıca ön ızgaraları da peynir rendeleyicisi benzeri yapısıyla VW konseptinin çizgisini sürdürüyor.

ID 4’ün modern görünen bir havası var. Volkswagen’in Tiguan gibi çok satan diğer SUV araçlarına göre daha kavisli hatlara sahip. Ancak bu aracın elektrikli araç olduğunu açık şekilde gösteren bir ayrıntısı olduğunu söyleyemeyiz. Diğer otomobil üreticilerinin, her ne kadar elektrikli araçlar genel kullanıcı kitlesinde daha yaygın hâle gelse de kullanmaktan vazgeçmediği mavi renkli tonları veya uzay gemisi görünümünü bu otomobilde görmüyoruz.

VW’nin aylardır “ID 4” markasına odaklanmış olmasına rağmen, elektrikli aracın bir versiyonunun arka tamponunda “Crozz” yazısını görmek küçük ancak hoş bir ayrıntı olmuş. Bu da şirketin bu markadan tamamen vazgeçmediğini gösteriyor. VW ID 4’ün resmi tanıtımı için birkaç hafta daha beklememiz gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER