ManşetlerUlaşım

Volkswagen ilk tam elektrikli otomobili ID.3’ü gözler önüne çıkardı

volkswagen id.3
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Volkswagen, uzun menzilli ve uygun fiyatlı ilk tam elektrikli otomobili olan ID.3‘ün üretime hazır versiyonunu Frankfurt Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkardı. Otomobil, Avrupa’da 30 bin avrodan başlayan fiyatlarla satılacak. Volkswagen ID.3 için menzilleri 330, 420 ve 547 kilometre olan üç farklı versiyon seçeneği sunacak.

Söz konusu versiyonlarda sırasıyla 45, 58 ve 77 kWh kapasiteli batarya paketleri bulunacak. Volkswagen’den verilen bilgiye göre, bu paketler 100 kW şarj desteğine sahip olacak. 30 dakikalık bir şarj işlemi, otomobilin 190 kilometre daha yol katetmesini mümkün kılacak. Otomobil görsel açıdan akıllara Volkswagen Golf’ü getiriyor.

Volkswagen, yeni elektrikli otomobilinin içinde yeni bir bilgi ve eğlence sistemi sunuyor. Bu sistemde çok az sayıda gerçek buton bulunuyor. Sadece ekranın altında ve direksiyonun kenarında birkaç buton yer alıyor. Kısacası, ortada Tesla Model 3’ünki kadar olmasa bile minimalist bir tasarımın olduğu söylenebilir. Otomobilde konsolun ortasında 10 inç büyüklüğünde dokunmatik bir ekran bulunuyor.

Otomobilde teknolojik başka dokunuşlar da mevcut. İsteğe bağlı sunulacak olan baş üstü ekran, artırılmış gerçeklik desteğine sahip. Bu ekrandaki bilgiler, ID.3’ün ön camına yansıtılacak.

Sesle kontrol özelliği ise “Hello ID” komutuyla aktif hâle getirilecek. Otomobilde kablosuz telefonları şarj etmekte kullanılabilecek bir kablosuz şarj matı da sunulacak. Dileyenler, otomobilin ses paketini Beats imzalı stereo ses paketiyle güncelleyebilecek. Volkswagen, bu paketin adeta canlı bir konser atmosferi yaşatacağını belirtiyor.

Volkswagen ID.3’ün kilidini anahtarsız olarak açmak mümkün olacak. Otomobilin LED matrix farları ise sahibini görünce adeta göz kırpacak. Volkswagen, böylelikle otomobile dost canlısı bir dokunuş kazandırdığını belirtti.

Volkswagen, ID.3’ün ön sipariş dönemini geçtiğimiz mayıs ayında başlatmıştı. Bu dönemde 1000 avro ödeyerek sipariş verenler, özel bir ID.3’e sahip olacak. Buna ek olarak, ID.3’ün ilk sahipleri 2000 kWh ücretsiz şarj imkanından yararlanabilecek. Orta segment versiyon için bu miktar, 39 tam şarj anlamına geliyor.

Volkswagen ID.3 için üretim süreci ne zaman başlayacak?

Volkswagen ID.3 için üretim süreci 2019’un sonunda başlayacak. Otomobil, 2020’nin ortaları itibarıyla Avrupa’daki Volkswagen mağazalarına gelecek. Tam şarjla 330 kilometre yol katetme imkanı sunan versiyon, Avrupa’da 30 bin avrodan başlayan fiyatlarla satılacak.

Volkswagen ID.3’ün pili için 160 bin kilometre garanti veriyor. Bunun yaklaşık sekiz yıllık bir kullanım süresine tekabül ettiği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER