Ulaşım

Volkswagen I.D. Vizzion: Sesle kontrol edilebilen konsept otomobil

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

volkswagen i.d. vizzionVolkswagen I.D. Vizzion adını taşıyan yeni otonom konsept aracını Cenevre Otomobil Fuarı’nda gözler önüne çıkaracağını açıkladı. Yeni konsept otomobiline ait bazı ipuçlarını ise şimdiden veren şirket, özellikle iç tasarımda geleneksel otomobil tasarımından ciddi ölçüde uzaklaşıldığına dikkat çekti. I.D. Vizzion, şirketin elektrikli otomobil teknolojisini geliştirmeye yönelik I.D. serisinin dördüncü üyesi olacak.

Volkswagen, yeni konsept otomobiliyle şöförlü bir aracın konforunu yaratmayı amaçladığını belirtti. Sürüşü otonom sistemin devralmasıyla yolcuları tamamen rahatlatmayı hedefleyen şirket, araçla sesli olarak iletişim kurmayı mümkün kılacak. Sesli olarak iletişim kurulan yapay zekâ, tüm yolcuların tercihlerini hatırlayacak ve araçta bu tercihlere göre düzenleme yapacak.

111 kWh kapasiteli lityum piller kullanan araç, yenileyici frenlemenin de dahil edilmesiyle birlikte 665 kilometre menzil vadediyor. Otomobilin maksimum hızının ise saatte 180 kilometre olduğu belirtildi.

Volkswagen I.D. Vizzion’ın üretimi için henüz işaret vermedi

Volkswagen I.D. Vizzion’ın üretimi için şimdilik bir işaret vermiş değil. Ancak şirket 2025’e kadar 20 elektrikli otomobil modelini yollara çıkarmayı planlıyor. Volkswagen diğer I.D. araçlarının üretimine başlamak içinse 2020’yi bekliyor.

İLGİLİ HABERLER