Ulaşım

Volkswagen hileli dizel motorların tamir planını yetkililere sundu

volkswagen-101115

Volkswagen, emisyon hilesinin uygulandığı dizel motorları barındıran otomobillerin tamiri ve geri çağırılmasına ilişkin planlarını geçtiğimiz hafta Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu’na (CARB) sunmuştu. Şirkete bağlı markalardan biri olan Audi de, aynı emisyon hilesinin uygulandığı 3 litrelik motorlara ilişkin tamir planlarını yetkili makamlara ulaştırmaya başladı.

Audi’nin 3 litrelik motorlara ilişkin olarak açıkladığı plan, 2 litrelik dizel motorlara ilişkin plana kıyasla daha farklı bir yerde duruyor. 3 litrelik motorlarda gerekli işlemlerin sadece bir yazılım güncellemesiyle yapılabileceği belirtilirken, 2 litrelik dizel motorlara ilişkin tamir sürecinin daha zorlu ve uzun soluklu olacağı belirtildi.

Amerikan makamları henüz Volkswagen Grubu tarafından sunulan iki planı da onaylamış değil. Söz konusu planlar onaylanana kadar Volkswagen, Audi ve Porsche’nin 2 ve 3 litrelik dizel motorları barındıran otomobillerinin ABD’de satılmasına izin verilmiyor.

Volkswagen, emisyon skandalında ilk başta suçu kendi içindeki küçük bir gruba atmaya çalışmış, ancak sonrasında itiraflarla hatasını kabul ederek hasar yönetimi ve kontrolü sürecini başlatmıştı.

İLGİLİ HABERLER