Ulaşım

Volkswagen Gett’e 300 milyon dolar yatırım yaptı

volkswagen avrupa birliği

volkswagenVolkswagen Grubu, merkezi Tel Aviv’de bulunan özel ulaşım servisi Gett’e 300 milyon dolar yatırım yaptığını açıkladı. Gett, tanıtım materyalinde sürekli olarak Uber’e iğneleyici göndermeler yapmasıyla tanınıyor. Söz konusu yatırım, dizel emisyon skandalının yarattığı tahribatı düzeltmek için çalışan Volkswagen’in gözünü rekabet dozununun giderek yükseldiği özel ulaşım servisi pazarına diktiğini göstermesi açısından önem taşıyor.

Gett’in Moskova ve Londra gibi şehirlerde ciddi bir kullanıcı kitlesi bulunuyor. Ancak ABD’de sadece New York’ta faaliyet gösteren şirket, bu pazarda Uber ile rekabet etmekte sıkıntı yaşıyor. Volkswagen’in büyük yatırımıyla toplamda 520 milyon dolarlık bir maddi desteğe ulaşan Gett’in yeni maddi imkanlarını ABD’de genişlemek için kullanabileceği belirtiliyor.

Ancak Gett, ABD’de büyüme konusuna mesafeli yaklaşıyor. Şirketin CEO’su Shahar Waiser, önceliklerinin Avrupa’daki faaliyet alanlarını genişletmek ve New York’taki operasyonlarını güçlendirmek olduğunu dile getirdi.

VW cephesinden gelen yatırımı da değerlendiren Waiser, özel ulaşım servislerinin giderek büyüdüğünü ve Gett’in Volkswagen Grubu’na hizmetlerini otomobil satmanın ötesine genişletme fırsatını verdiğini söyledi. Her iki şirketin de kendi alanındaki başarılarına dikkat çeken Gett CEO’su, Volkswagen’in otomobil pazarındaki liderliğini güçlendirmek için yeni imkanlara kavuşmuş olduğunu belirtti.

VW adına açıklama yapan CEO Matthias Müller ise 2025 itibarıyla dünyanın en büyük mobilite sağlayıcılarından biri olmayı amaçladıklarını ve 2025 Stratejisi çerçevesinde Gett ile kurulan ortaklığın entegre mobilite çözümleri sunma konusunda atılan ilk adım olması nedeniyle ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.

Gett özel ulaşım hizmetlerinin yanı sıra kurye ve lojistik hizmetleri de sunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER