Ulaşım

Volkswagen emisyon skandalı için tam sayfa reklamla özür diledi

volkswagen-logo-071015

Volkswagen emisyon skandalı için özür dilemeye devam ediyor. Şirketin ABD ofisi tarafından başlatılan son reklam kampanyasında, yaklaşık iki aydır gündemi meşgul eden emisyon skandalı nedeniyle Volkswagen sahipleri ve kamuoyundan özür dilendi. Tam sayfa reklamlar, ABD genelinde 30’dan fazla gazetede yayınlandı.

Reklamın üst kısmında büyük puntolarla “İşleri düzeltmek için çalışıyoruz.” ifadesi yer alıyor. Reklamın devamında Volkswagen’in geçtiğimiz haftalarda sadık kullanıcılarından 2 litrelik dizel motorlardaki emisyon problemi nedeniyle özür dilediği belirtilirken, çözüm için çalışmaların kesintisiz devam ettiği ifade edildi ve müşterilerden biraz daha sabır istendi. Volkswagen emisyon skandalından etkilenen araçlarla ilgili ne yapacağı konusunda henüz somut bir çözüm geliştirilmiş değil.

Sadece özür dilemekle yetinmeyen Volkswagen ilanı, şirketin geçtiğimiz hafta duyurduğu iyi niyet paketinin de promosyonunu yapıyor. Alman otomotiv devi, söz konusu iyi niyet paketi kapsamında skandaldan etkilenen müşterilerine 500 dolar değerinde bir hediye çekiye sunacak. Buna ek olarak, yeni bir Volkswagen alınması durumunda 500 dolarlık bir hediye çeki daha vadeden şirket, müşterilerine üç yıl boyunca ücretsiz yolda bakım servisi sağlayacak.

volkswagen-abd-gazete-ilan-161115

Volkswagen emisyon skandalı yüzünden sarsılan güveni tamir etmesi için bu tekliflerinin yeterli olmayabileceğinin de farkında gözüküyor. İyi niyet paketi açıklamasının sonundaki “Bütün bunları sizin paha biçilemez güveninizi tekrar kazanmamız için atılan bir ilk adım olarak kabul edin.” cümlesi şirketin gerçeklerden uzak durmadığını gösteriyor. Reklamda gösterilen mektubun altında Volkswagen Grubu Amerika Başkanı ve CEO’su Michael Horn’un imzası bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER