Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil şarjı için mobil istasyon geliştirdi

Volkswagen elektrikli otomobil sahiplerinin önemli sorunlarından birine çare bulmak için ilginç bir çözüm geliştirdi. Şirket, elektrikli otomobilini şarj etmek için sabit bir yeri olmayanlara mobil şarj istasyonlarıyla hizmet sağlamayı planlıyor.

Alman otomotiv devi, yeni mobil şarj stratejisiyle ilgili ilk bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Mobil şarj istasyonlarının ihtiyaç hâlindeki elektrikli otomobillere doğrudan ulaştırılabileceğine inanan şirket; bu istasyonların büyük şehirlerde yaşayan, otomobilini sokağa park eden ve şarj ihtiyacını rahatça karşılayabileceği bir garajı olmayanlara fazlasıyla yardımcı olacağını öngörüyor. Volkswagen’in bu stratejisi sayesinde büyük şehirlerde elektrikli otomobil sahipliğinin artması hedefleniyor.

Söz konusu mobil şarj istasyonlarının alışveriş merkezlerinin otoparklarına yerleştirilebileceği belirtildi. Kendi bataryalarıyla çalışan bu istasyonların elektrik şirketlerine güç sağlayabileceği ifade edilirken, 360 kWh kapasiteye sahip bir istasyonda 15 elektrikli otomobilin aynı anda şarj edilebileceğine dikkat çekildi. VW’den yapılan açıklamada, hızlı şarj özelliği sayesinde bir otomobilin ortalama şarj süresinin 17 dakika olacağı da vurgulandı.

Entegre pil setinin enerjisi yüzde 20’nin altına düşerse, bu set yeni bir tanesiyle değiştirilecek. Ancak mobil şarj birimi alternatif akımla sürekli olarak 30 kW’ye kadar güç alırsa, pil seti sürekli olarak kendisini yeniden şarj edebilecek. Volkswagen’den yapılan açıklamada, şarj istasyonunun yenilenebilir enerji kaynaklarından güç almasının ve böylelikle karbondioksitsiz bir mobilitenin sağlanmasının amaçlandığı dile getirildi.

Volkswagen elektrikli otomobil şarjı konusunda otomotiv sektörünün diğer köklü şirketlerine kıyasla daha büyük hedeflere sahip. Şirket, küresel elektrikli otomobil şarjı altyapısına önümüzdeki yıllarda 2 milyar dolar yatırım yapmayı hedefliyor. Volkswagen bu hamleyi hem Tesla’nın Supercharger ağına yanıt vermek hem de dizel emisyon skandalının ardından varılan uzlaşma anlaşmasına uymak için gerçekleştiriyor.

Volkswagen mobil elektrikli otomobil şarj istasyonlarını ilk olarak yılın ilk yarısında genel merkezinin de bulunduğu Almanya’nın Wolfsburg şehrine yerleştirecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER