Ulaşım

Volkswagen elektrikli otomobil platformunu rakiplerine açabilir

volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen elektrikli otomobil platformunun kapsama alanını Ford’un kamyonet ve minibüslerinin ötesine taşıma konusunda istekli görünüyor. Şirketin strateji şefi Michael Jost, Der Tagesspiegel‘e yaptığı açıklamada, MEB platformunu grup şirketlerinin dışında da kullanılan bir standarta dönüştürmeyi istediklerini belirtti. Jost, bazı rakipleriyle olan görüşmelerde somut ilerlemeler kaydedildiğinin de altını çizdi. Jost isim vermese de, Ford’un da bu rakiplerden biri olduğu biliniyor.

Jost, yeni stratejinin bir tür paradigma değişikliği olduğunu belirtti. Volkswagen’in genel odağı düşünülünce söz konusu değişim kulağa oldukça mantıklı geliyor. Otomobil sahipliği oranının azalmasını bekleyen şirket, araç paylaşım servislerinin ve sürücüsüz otomobillerin yaygınlaşmasını öngörüyor. Mobilite servislerinin geleceği için hayati öneme sahip olduğuna inanan şirket, geniş ölçekli değişim için rakipleriyle teknoloji paylaşımı yapmaktan da kaçınmayacağını gösteriyor.

Volkswagen elektrikli otomobil açılımında 2020’lerle birlikte iyiden iyiye gaza basmayı planlıyor. Jost, 2023 veya 2024 itibarıyla bir elektrikli otomobil modelinin tola çıkmaya hazır hâle geleceğini ve bu otomobilin fiyatının 20 bin avronun altında olabileceğini belirtti. Elektrikli otomobilleri erişilebilir kılmakta kararlı görünen Volkswagen, bu konuda cesur fiyat politikaları uygulamaya hazır olduğunu da gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER