Ulaşım

Volkswagen konsept elektrikli otomobilini CES’te gösterecek

Volkswagen elektrikli otomobil

Volkswagen’in şu anda içinde dizel, hile, skandal, emisyon testleri gibi kelimelerin geçmediği bazı haberlere ihtiyacı var ve bu haberler gelecek ay içinde medyada sıklıkla yer alabilir.

CES’in ana organizasyonu Consumer Technology Association (CTA), Volkswagen Binek Otomobilleri CEO’su Herbert Diess’in 5 Ocak akşamı CES sahnesine çıkacağını ve otomotiv pazarının itici güçlerinden olan elektrikli otomobillerle ilgili görüşlerini açıklayıp tamamen elektrikle çalışan Volkswagen elektrikli otomobil konseptini sergileyeceğini duyurdu. Diğer bir deyişle, dizel bu etkinliğin gündem maddelerinden bir tanesi kesinlikle olmayacak.

VW, diğer tüm bütün otomobil üreticileri gibi elektrikli araç üretimiyle ilgilenmeye başladı. Bazı ülkelerde elektrikli e-Golf modellerinin satışına bile başlandı. Ancak esas hedef elektrikli otomobillerin akaryakıtla çalışan otomobillerle aynı fiyat seviyelerine inmesi ve akaryakıtla çalışan otomobillerle aynı menzil değerlerini sunması.

General Mobile’ın Chevrolet Bolt modeli de ilk kez CES 2016’da gösterilecek. Bu otomobil tek bir şarjla en az 320 km. yol yapmayı vadediyor. Tesla’nın Model 3’ü de benzer menzil değerini tıpkı Model S gibi cepleri fazla yakmadan sunacak.

CTA’nın patronu Gary Shapiro dizel sorununa da değinmeden geçmiyor. Bu yılın başlarında Volkswagen ile bir açılış konuşması gerçekleştirmek için anlaştıklarında dünya gibi kendilerinin de emisyon testleri hakkında bir şey bilmediklerini, ancak Dr. Diess ile konuştuktan sonra CES katılımcılarının O’nun vizyonundan ilgi ve yeni tür sürdürülebilir otomobillerle ilgili planlardan merak duyacağını hissettiğini kaydetti.

Şimdi VW’nin CES’te tüm dünyaya geleceğe dair tasarımlarını, elektrikli araçlar hakkındaki vizyonunu gösterme fırsatı bulunuyor.

Ancak “konsept” etiketini ve diğer otomobil üreticilerinin 2016’da üretim hattına girecek birçok elektrikli otomobili göstereceğini göz önünde bulundurursak, Volkswagen sergileyeceği konspeti gerçek dünyayla buluşmaya hazır bir otomobile hızlı şekilde çevirmezse, tüketici ve medya ilgisini beklediği kadar çekemeyebilir. Porsche Mission E konsept otomobili eylül ayında gösterilmişti, ancak bu konseptin yollara çıkması bu on yılın sonunu bulacak. Halbuki Tesla’nın ikinci nesil Tesla S elektrikli otomobili çoktan yurt dışı yollarına çıktı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER