Ulaşım

Volkswagen dizel skandalı için 21 milyar dolar kredi alıyor

volkswagen-logo-071015

Volkswagen, son birkaç aydır başını ağrıtan dizel emisyon skandalından doğan masrafları karşılamak için yüklü bir kredi almaya hazırlanıyor. Haberlere göre, otomotiv devinin alacağı toplam kredi miktarı 21 milyar doları bulacak. Şirketin söz konusu krediyi karşılayabilmesi için bazı önemli varlıklarını satmak zorunda kalması da ihtimaller arasında yer alıyor.

Bentley, Lamborghini ve Ducati, bu süreçte el değiştirmesi muhtemel Volkswagen varlıkları arasında yer alıyor. 21 milyar dolarlık kredinin Avrupalı 13 finansal kuruluş tarafından sağlanması bekleniyor. Şirket önümüzdeki aylarda bono yayınlayarak borcunu yeniden finanse etmeyi planlıyor. Bentley lüks, Lamborghini ise hızlı ve sportif otomobilleriyle tanınırken, Ducati de spor motosiklet pazarının önde gelen üreticileri arasında sayılıyor. Bu markaların 21 milyar dolarlık kredinin getireceği ekstra yükün hafiflemesine biraz olsun yardımcı olacağını söylemek yanlış bir önerme olmayacaktır.

Volkswagen MAN’ı da elden çıkarabilir

Elden çıkarılması gündemde olan VW varlıkları arasında MAN’ın da adı geçiyor. Gemi motoru, elektrik jeneratörü ve ağır endüstriyel ekipmanlar üreten şirketin piyasa değerinin yaklaşık 5 milyar avro civarında olduğu belirtiliyor.

Volkswagen halihazırda yasal masraflarını karşılamak için kaynak arayışını sürdürürken, iştiraklerinden Audi, teknik gelişim için yeni bir yönetim kurulu üyesi atadı. Dr. Stefan Knirsch, Audi yönetim kurulundaki görevine 1 Ocak 2016’da başlayacak. Audi, Porsche ile birlikte VW dizel emisyon skandalından kayda değer ölçüde zarar gören üreticiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER