Ulaşım

Volkswagen dizel emisyon skandalı davasında duruşma öncesinde uzlaşmaya vardı

volkswagen avrupa birliği

volkswagen dizel emisyonVolkswagen dizel emisyon skandalının ortaya çıkmasının ardından resmi soruşturmaların yanı sıra grup davalarıyla da karşı karşıya kalmıştı. Özellikle ABD’de pek çok Volkswagen sahibi bir araya gelerek şirket aleyhine dava açmıştı. Şirket, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde açılan bir grup davasında duruşma aşamasına geçilmeden önce uzlaşma sağlamayı başardı.

Eğer dava duruşma aşamasına geçseydi, Volkswagen’in eski ve mevcut yöneticilerinin tanık sandalyesine oturması oldukça muhtemel görünüyordu. Bu tanıklıkların oluşturacağı negatif etkiden çekinen Volkswagen, davayı duruşmalar başlamadan tamamlamayı seçmişe benziyor.

2015’te patlak veren dizel emisyon skandalı, Volkswagen’in o dönemki CEO’su martin Winterkorn’un istifasına neden olmuştu. Pek çok yöneticisi hapis cezasına çarptırılan şirket, ceza ve uzlaşma anlaşmaları için milyarlarca avro ödemek zorunda kalmıştı.

Volkswagen dizel emisyon skandalı, özellikle ABD’deki Volkswagen sahiplerinin büyük kısmını etkilemişti. Şirket, skandalın ardından ABD’de resmi soruşturmadan kurtulmak adına 25 milyar dolar değerinde bir uzlaşma anlaşması yapmak zorunda kalmıştı. Söz konusu uzlaşma anlaşması çerçevesinde 500 bin Volkswagen sahibine tazminat ödenmişti. Ancak bu anlaşmaya dahil olmayan yaklaşık 2 bin araç sahibi, Volkswagen’den ekstra tazminat almak adına girişimlerini sürdürüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER