Ulaşım

Volkswagen ChatGPT’yi bazı modellerinin ses tanıma sistemlerine entegre ediyor

volkswagen chatgpt

Volkswagen ChatGPT’yi gelecekte piyasaya süreceği bazı otomobillerin ses tanıma sistemlerine entegre edeceğini açıkladı. Şirket CES 2024 kapsamında yaptığı duyuruda bunun standart ses tanımaya kıyasla daha fazla işlevsellik sağlayacağını belirtti. Alman otomotiv devi, entegrasyonun yılın ikinci çeyreği itibarıyla hazır hâle getirilmesinin planlandığını açıkladı.

Volkswagen ChatGPT’yi entegre etmek için Cerence Chat Pro’yu kullanıyor. Bu sürücülerin sohbet botuna ayrı olarak etkinleştirmeye gerek kalmadan erişmesine, araçlarının kullanıcı profiliyle ilişkili hesaptan ayrı bir hesap oluşturmasına veya ayrı bir uygulama yüklemesine olanak tanıyacak.

Ses tanıma, hâlihazırda iklim kontrolü, bilgi-eğlence ve navigasyon işlevleri için kullanılan mevcut Volkswagen modellerinde olduğu gibi çalışmaya devam edecek, ancak artık genel bilgi sorularını ChatGPT’den alınan yanıtlarla yanıtlayabilecek. Volkswagen’e göre bu, ChatGPT’nin araç verilerine erişmesine izin vermeyecek ve sorular ve cevaplar “hemen silinecek”.

Volkswagen ChatGPT’yi ID.3, ID.4, ID.5 ve ID.7 EV’lerin yanı sıra Golf, Passat ve Tiguan’ın güncellenmiş versiyonlarında da sunmayı planlıyor. Bu da çok sayıda otomobilde ChatGPT deneyimini yaşamanın mümkün olacağı anlamına geliyor.

Volkswagen ChatGPT’yi araçlarına entegre eden ilk otomobil üreticisi değil

Alman otomotiv devi ChatGPT’yi standart bir özellik olarak sunan ilk büyük üretici olduğunu iddia etse de, sohbet botunu bilgi ve eğlence sistemlerine ekleyen ilk otomobil üreticisi değil. Mercedes de haziran ayında ChatGPT ses kontrolünü araçlarına ekleyeceğini açıklamıştı. Ancak Mercedes’in daha lüks bir marka olarak konumlandırılması, Volkswagen’in hamlesinin daha geniş kitlelere ulaşacağı anlamına geliyor.

Volkswagen’in teknik geliştirmeden sorumlu yönetim kurulu üyesi Kai Grünitz, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Volkswagen her zaman teknolojiyi demokratikleştirdi ve onu birçok kişi için erişilebilir hale getirdi. Bu aynı zamanda yeni ürünlerimizin yenilikçi gücünün de altını çiziyor.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER