Ulaşım

Volkswagen elektrikli Beetle üretmeyi planlıyor

volkswagen beetleVolkswagen’in elektrikli otomobile nostaljik dokunuş isteği ID Buzz minibüsle sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. Şirketin başkanı Herbert Diess, Autocar’a yaptığı açıklamada elektrikli bir Beetle üretmeyi ciddi anlamda değerlendirdiklerini belirtti. Diess, elektrikli Volkswagen Beetle için “geçmişe daha yakın bir araç” nitelemesini kullandı.

Volkswagen’in yeni elektrik platformu MEB’in esnekliği, şirkete elektrikli Beetle’ın tasarımı konusunda yeni ufuklar açabilir. Ülkemizde “Kaplumbağa” veya “Vosvos” olarak anılan eski Beetle’larda motor otomobilin arkasında yer alıyor. Ancak yeni Beetle’da motor otomobilin önünde bulunuyor. Elektrikli Beetle’da motor aracın arkasına taşındığı takdirde, otomobilin ön kısmı tekrar bagaj olarak kullanılabilecek.

Bu değişim Volkswagen adına sıra dışı bir durum değil. Volkswagen’in daha önce tanıttığı ID isimli konsept otomobili de arkadan çekişli ve motoru arkada bir araçtı. Dolayısıyla şirketin aynı işi bir kez de elektrikli Beetle için tekrarlaması şaşırtıcı olmayacaktır. ID’de bulunan motor 168 HP beygir gücü üretebiliyor. Volkswagen konsept aracında 595 kilometre menzil vaadinde de bulunmuştu.

Volkswagen Beetle elektrikli otomobillere olan ilgiyi artırabilir

Volkswagen adına elektrikli bir Beetle üretmek oldukça mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Şirket henüz bu konuda kesin kararını vermese de, 15 araçtan oluşması planlanan elektrikli otomobil portföyü için Volkswagen Beetle önemli bir değer olabilir. Beetle sayesinde elektrikli otomobillere olan ilgi biraz daha artabilir.

İLGİLİ HABERLER