Ulaşım

Volkswagen Atlas Cross Sport ve Tanoak LED dokunuşuyla dikkat çekiyor

volkswagen elektrikli otomobil
volkswagen atlas cross sport
Volkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen, Cenevre Otomobil Fuarı’nda sıra dışı gelecek konseptini sergilemişti. Şirket, New York Otomobil Fuarı’nda ise yeni SUV ve kamyonet konseptiyle geleceğe daha gerçekçi bir açıdan yaklaşıyor. Volkswagen Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak konseptleri; ön ızgaralarında, farlarında, sis farlarında ve plaka çerçevelerinde kullanılan LED ışıklarla dikkat çekiyor. Özellikle LED ızgaraların kullanımı, otomobile şık bir hava kazandırıyor.

Volkswagen’in yeni otomobilleri, görünüşlerinin yanı sıra güçleriyle de dikkat çekiyor. Cross Sport’ta 276 beygir gücündeki 3.6 litrelik V6 motorun yanı sıra, bir çift elektrikli motor da taşıyor. Volkswagen’den yapılan açıklamada, elektrikli aksamın 355 hp beygir gücü sağladığı ve tamamen elektrikle 42 kilometre yol katedebiliyor. Aynı aksamın hibrit versiyonu ise 310 hp beygir gücüne sahip. Atlas Cross Sport’un 2019’da ABD yollarında olması öngörülüyor.

Atlas Tanoak pikap kamyonet de, tıpkı Cross Sport gibi, LED dokunuşunun varlığıyla dikkat çekiyor. Ancak Volkswagen bu modelin üretimi konusunda kesin bir tarif vermeye yanaşmıyor. Orta boyuttaki kamyonetin Ford Ranger gibi araçlara rakip olması öngörülüyor.

Volkswagen Atlas Tanoak

Volkswagen Atlas Cross Sport ve Atlas Tanoak konseptleriyle özellikle ABD’de SUV ve kamyonetlere olan yoğun ilgiyi kullanmayı hedefliyor gibi görünüyor. Dizel emisyon skandalının etkilerinden kurtulmaya çalışan şirketin elektrikli motorlara olan ilgisi de gözden kaçmıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER