Ulaşım

Volkswagen’in 2016 model dizel motoru da inceleme altında

volkswagen-logo-071015

Volkswagen’in karşı karşıya olduğu emisyon skandalının daha da kötüye gidemeyeceğini düşünenler yanılıyor. Otomobil üreticisi geçtiğimiz hafta ABD’deki düzenleyici kuruluşlara 2016 dizel modellerinde, bu araçların devletin emisyon testlerinde daha yüksek puanlar almasını sağlayabilecek farklı bir cihaz bulunduğunu açıkladı.

“Yardımcı emisyon kontrol cihazı” olarak adlandırılan teknoloji, 2009-2015 yılları arasında üretilen otomobillerde bulunan ve varlığı geçen ay ortaya çıkan yazılımdan farklılık taşıyor. Bu yeni yazılım kirlilik kontrol katalizörünü daha hızlı çalıştırıyor, zararlı nitrojen dioksiti nitrojen ve oksijene ayrıştıran bileşenlerin performansını artırıyor.

Volkswagen sistemin 2016 model 2.0 TDI modellerin onay sürecinin bir parçası olarak gösterildiğini ve Amerikan Çevre Koruma Bürosunun bu teknolojinin başka bir “defeat device” olup olmadığına karar vermek için çalıştığını kaydetti. Eğer gerçekten bir “defeat device” ise, bu durum VW yöneticilerinin geçen ay ortaya çıkan skandalın sorumlusu olan yazılımda suçlanacak kişilerin yazılım geliştiricileri olduğu şeklindeki iddiaları da sorgulanmasına neden olacak. Ayrıca bu otomobillerin satışa çıkması da gecikebilir.

Volkswagen zaten gelecek yıl kapsamlı bir geri çağırmaya hazırlanıyor, ayrıca sorundan etkilenen araç sahiplerinin açtıkları toplu davalarla da karşı karşıya kalmaya başladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER