Manşetler

Vodafone ve HTC en yeni Android cihazlarını Türkiye’ye getiriyor

HTC’nin geçen ay Londra’da düzenlemiş olduğu etkinlikte Vodafone ile küresel çapta işbirliğine gidildiği duyurulmuştu. Bugün ise bu işbirliğinin Türkiye ayağı duyuruldu. HTC’nin CEO’su Peter Chou, Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, HTC Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Başkanı Florian Seiche ve Vodafone Terminal Bölümü Grup Direktörü Patrick Chomet, İstanbul Four Seasons Bosphorus Hotel’de düzenlenen bir basın toplantısıyla hem yerel çaptaki işbirliğini duyurdular hem de HTC’nin Vodafone ile birlikte piyasaya süreceği cihazları tanıttılar.

Toplantıda tüm üst düzey yöneticiler sırasıyla sahne aldı. Akıllı telefonların önemine değinen yöneticiler, geleceğe dair beklentilerini ortaya koydular. HTC’nin Vodafone ile birlikte piyasaya süreceği cihazların hepsinin Android işletim sistemiyle geliyor olması ortak özellikleri. İncelediğimiz cihazların hepsinde Android 2.3.3 yüklü durumdaydı. HTC’nin 2011 yılı içinde duyurduğu Desire S, Wildfire S, ChaCha, Salsa akıllı telefonlarıyla birlikte geçen ayki Londra etkinliğinde tanıtılan HTC Sensation yakın zamanda piyasada olacak. Ayrıca HTC’nin MWC 2011’de tanıttığı HTC Flyer da önümüzdeki aylarda Vodafone ile piyasaya sürülecek.

HTC CEO’su Peter Chou ve Vodafone İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, bir simge olacak şekilde anlaşmaya imza attılar. Atılan imzaların ilginç tarafı ise imzaların HTC Flyer’a ve Scribe teknolojili kalem kullanılarak atılmış olması. Yöneticiler sayesinde HTC Flyer’ı da gözlerimizle görmüş olduk.

Bu arada yöneticilere işbirliği kapsamında belirlenen yol haritasında kısa veya uzun vadede Windows Phone cihazlarının bulunup bulunmadığını sorduk. Windows Phone işletim sisteminin Türkçe desteğinin olmaması ve Android’deki gibi düzgün bir kullanıcı deneyiminin sunulamaması engel gibi görünüyor, keza yöneticiler de bu konu hakkında pek net cevap vermediler. Sadece HTC CEO’su Peter Chou Windows Phone 7’ye bu yıl sonuyla birlikte Türkçe desteğinin gelebileceğini söyledi. Bu bilgi ışığında önümüzdeki sonbahar çıkması beklenen Windows Phone 7.5 “Mango” güncellemesinde Türkçe dil desteğinin de olacağını söyleyebiliriz.

HTC ile Vodafone’un küresel işbirliğinin Türkiye lansmanıyla ilgili ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

VODAFONE VE HTC GLOBAL İŞBİRLİĞİNİN TÜRKİYE LANSMANI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Vodafone ile akıllı telefon pazarının yükselen şirketi HTC, global işbirliği anlaşmalarının Türkiye lansmanını Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, HTC CEO’su Peter Chou, HTC Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bölge Başkanı Florian Seiche ve Vodafone Terminal Bölümü Grup Direktörü Patrick Chomet’nin katıldığı basın toplantısıyla duyurdu.

Basın toplantısında aynı zamanda HTC’nin yeni akıllı telefoları HTC Sensation, HTC Desire S, HTC ChaCha, HTC’nin yenilenmiş kullanıcı arayüzü HTC Sense’in Türkiye tanıtımı da gerçekleştirildi. İnovasyonda iki öncü şirket arasındaki işbirliği sayesinde HTC’nin birçok yeni modeli ve HTC Sense 3.0, Türkiye’de ilk kez Vodafone tarafından kullanıma sunulacak.

Dünyanın en büyük mobil iletişim şirketlerinden Vodafone ile akıllı telefon üreticisi HTC Corporation’ın global işbirliği anlaşmasının Türkiye lansmanı gerçekleştirildi. Anlaşma sayesinde HTC’nin yeni akıllı telefonları portföyü Türkiye’de ilk kez Vodafone tarafından kullanıma sunulacak. Global anlaşmaya paralel olarak Türkiye’de gerçekleştirilen toplantıda, HTC’nin yenilenmiş kullanıcı arayüzü HTC Sense 3.0 da tanıtıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, işbirliğinin önemine değinirken görüşlerini şöyle ifade etti: “Bugün, burada HTC ile imzalayacağımız stratejik ortaklık anlaşması, müşteri odaklılık anlayışımızın ve Türkiye’de süper telefon alanında yeni bir dönem açmamızın önemli bir kilometre taşıdır. Dünyada akıllı telefon pazarının öncü üreticisi HTC ile global ölçekte başlatılan uzun dönemli bu birliktelik, inovasyonda iki tescillenmiş markayı bir araya getirmektedir. Vodafone Türkiye’nin müşteri memnuniyeti odaklılığı ile HTC’nin akıllı telefon kullanımında müşterilere sunduğu eşsiz deneyim ve uzmanlık sayesinde ülkemizde mobil internet ve veri kullanımının yaygınlaşmasında önemli bir birlikteliğin temeli atılmaktadır. Bugün ise HTC gibi akıllı telefon konusunda lider bir marka ile stratejik bir işbirliğini ülkemizde başlatarak en iyi Super İnternet deneyimi yaşatmaya olan kararlılığımızı bir kez daha yenilemekten gurur duyuyoruz. HTC’yle başlattığımız stratejik ortaklıktan doğan sinerji sayesinde müşterilerimize en geniş akıllı telefon portföyünü sunmayı hedefliyoruz. HTC’ye Türkiye’de Vodafone’un stratejik partneri olduğu için müşterilerimiz ve Vodafone Türkiye ailesi adına teşekkürlerimizi sunarız.”

Konuyla ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına katılan HTC Kurucularından ve İcra Kurulu Başkanı Peter Chou şöyle konuştu: “Bu kadar önemli bir etkinlik için İstanbul’da olmaktan son derece mutluyum. Türkiye bizim Avrupa’daki ikinci büyük akıllı telefon pazarı olmaktan öte, Doğu ile Batı’nın kaynaşması felsefemizi de temsil eden bir şehir. Bize Avrupa’da akıllı telefon konusunda önemli tecrübeler katan Vodafone ile işbirliği yapmaktan ötürü de son derece mutluyuz. Bu önemli stratejik işbirliği çerçevesinde özellikle Vodafone Türkiye ile birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmaların pazarda yeni bir dönem açacağına inanıyoruz. Birçok ürünümüzü ilk kez Vodafone ayrıcalığı ile sunuyoruz. 3G’ye geçeli iki yıldan daha kısa bir süre olmasına rağmen, kısa sürede çok ciddi bir akıllı telefon penetrasyonu yakalamış olan Türkiye’ye yatırım güvenmemizin sebeplerinden birisi de bu büyük potansiyel. Geçen yıl 25 milyon akıllı telefon satmıştık, bu yılın ilk çeyreğinde ise 10 milyon cihaz sattık. Geçen yılın neredeyse üç katına ulaştık. Bu yılki Dünya Mobil Konferansı’nda yılın cihaz üreticisi seçildik. Bizim felsefemiz şu: Tarzınız ne olursa olsun, size uygun bir telefon HTC’de vardır.”

Toplantıda söz alan HTC EMEA (Avrupa) Bölge Başkanı Florian Seiche ise HTC’nin Türkiye’de tanıttığı cihazlar hakkında bilgi verirken, Türkiye’de satışa sundukları bu cihazların Android yüklü olduğunu söyledi.

Toplantıda konuşan Vodafone Group Dünya Terminal Direktörü Patrick Chomet şunları söyledi: “Dünya lideri bir marka ile işbirliğimizi duyurmak üzere Türkiye’de olmaktan son derece mutluyum. Bu yeni işbirliği müşterilerimize yeni mobil deneyimler sunmamıza büyük katkı sağlayacak. Türkiye’de akıllı telefonlar pazarında giderek yükselen bir talep var. HTC ile bu talebi karşılamak adına bize güç veren bir işbirliğine gidiyoruz. HTC’nin son model cihazları HTC Desire S ve HTC Sensation’ı ilk olarak dünyada birçok pazara sunan bir marka olmaktan da son derece memnunuz. Bu işbirliğinin daha zengin mobil deneyim olanakları yaratacağına da inanıyoruz.”

İLGİLİ HABERLER