Manşetler

Vodafone UK iPhone 5 ile kullanılmaya başlanacak nano SIM kartı gösterdi

iPhone 5 ile birlikte yeni bir SIM kart formatıyla daha tanışacağız. Birkaç ay önce standartla çerçevesi çizilen nano SIM kartlar nihayet Apple’ın akıllı telefonuyla birlikte genel kullanıcı kitlesiyle buluşacak. Hatırlarsanız, microSIM kartlar da iki yıl önce piyasaya çıkan iPhone 4 ile birlikte yayılmaya başlamıştı. Şu anda ortalıkta daha fazla gördüğümüz microSIM kartlardan daha da küçük boyutlarda olan nano SIM kartlar, Apple’ın yeni iPhone’una hazırlık amacıyla mobil operatörlerin stoklarına girmeye başlamış bile.

Örneğin Vodafone’un Büyük Britanya kolu Apple’ın iPhone 5’i için ilk etapta 500 bin nano SIM kartı hazırlamış. Şirket yayınladığı bir blog yazısıyla yeni nano SIM kartın neye benzediğini kullanıcılarıyla paylaşmış. Ne var ki, bu yazı yayınlandıktan kısa bir süre sonra kaldırılmış. Ancak Google bu yazıyı çoktan önbelleğine aldığı için detayları hâla görme şansına sahibiz. Bu arada yazıda nano SIM kullanan cihazların tanıtımına başlandığı belirtiliyor, her ne kadar açık olunmasa da, Apple’ın bu akşam saatlerinde tanıtmış olacağı yeni iPhone kastediliyor.

Vodafone’un hazırladığı 500 bin yeni nano SIM kart 12.3 mm x 8.8 mm’lik boyutlara sahip. Plastikten yapılmış bu dördüncü nesil SIM kartlar microSIM kartlardan yüzde 40 oranında daha küçük, ancak her zaman olduğu gibi sekiz adet elektriksel temas noktası barındırıyor ve mevcut microSIM kart yuvalarında da kullanılabiliyor. Fotoğraflara bakıldığında nano SIM kartın da müşterilere kredi kartı büyüklüğündeki bir plastiğe sabitlenmiş şekilde satılacağını görüyoruz.

Yeni iPhone’un duyurulmasından kısa bir süre sonra Türkiye’deki mobil operatörlerin de yeni nano SIM kartlarını duyuracağını tahmin ediyoruz. Ne de olsa, yaklaşık iki yıl önce aynı filmi microSIM kartlarda görmüştük.

İlgili >> Google Cache

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER