Manşetler

Vodafone Türkiye Koç.net’i satın alıyor

Vodafone Türkiye, Koç Holding  bünyesinde bulunan internet şirketi Koç Holding’in yüzde 99.99’unu 30 milyon lira karşılığında satın almak üzere anlaştığını duyurdu. Koç Holding tarafından borsaya gönderilen açıklamada toplam satış tutarı, toplam satış tutarı, şirketin tüm finansal borçlarını kapatmak üzere mevcut ortaklar tarafından karşılanarak yapılacak sermaye artırımı ve/veya sermaye tamamlama sonrasında ödenecek ve düzeltmeye tabii olabilecek.

Vodafone cephesinden gelen açıklamada ise Vodafone Türkiye’nin kurumsal müşterilerine daha iyi hizmet sunarak en çok tercih edilen mobil operatör olma yolundaki stratejisinin bir adımı olacak şekilde bu satın almanın gerçekleştirildiği belirtildi. Vodafone Türkiye geçtiğimiz yılın mart ayında da Borusan Telekom’u bünyesine katmıştı.

Bu satın almayla birlikte Vodafone Türkiye bir yandan kurumsal müşteri segmentine yönelik ürün ve hizmetlerini zenginleştirecek hem de Biri markası altında sunduğu ADSL hizmetlerini de kendi çatısı altında sunup bireysel müşterileri için de yeni servis çeşitleri yaratmış olacak.

Hisse devri gerekli onayların alınmasının ardından tamamlanmış olacak.

İlgili – NTVMSNBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER