Teknoloji

Vodafone toplumsal engelleri aşmak için yeni nesil teknolojilerden faydalanacak

dusler-akademisi-kas

Vodafone, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı günden bu yana Türkiye Vodafone Vakfı ile sosyal yatırımlar gerçekleştirmeye devam ediyor. Şirketin bu yönde yaptığı girişimler içinde oldukça önemli bir yeri olan Düşler Akademisi, geçtiğimiz yıl Antalya’nın Kaş ilçesinde açılan engellilere yönelik kapsamlı yaşam alanıyla çıtayı biraz daha yükselmişti. Şirket, 2016’nın nisan ayında hizmete sunulacak 4.5G teknolojisi ile de toplumsal dönüşüme öncülük etmeyi hedefliyor. Düşler Akademisi Kaş’ta hayata geçen ve engellilerin hayatını kolaylaştıran mobil ve makineler arası iletişim uygulamaları da Vodafone Türkiye’nin bu yöndeki ciddiyetini şimdiden ortaya koyuyor.

Düşler Akademisi Kaş’ta düzenlenen toplantıda konuşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, bilgiye anında erişim imkanıyla geniş bant teknolojilerinin toplumsal dinamikleri kökünden değiştirmek için büyük bir potansiyel taşıdığını belirtti. Süel, 4.5G teknolojisinin sadece tarife ve kampanya sunmakta kullanılmayacağını, uzun vadeli toplumsal kalkınmaya destek olacak inovatif ürün ve servisler geliştirmek için de yeni nesil teknolojilerden faydalanmanın kaçınılmaz olduğuna inandıklarını dile getirdi. Süel, bu anlayış çerçevesinde Türkiye’deki toplumsal gelişimi destekleyen önemli projelere imza attıklarını belirtti.

Hasan Süel, Düşler Akademisi Kaş’ta toplumsal gelişim için teknolojiden yararlandıkları projelere güzel örneklerin olduğunu ifade etti. Dijital Dönüşüm Hareketi’nin somut birer örneği olan üç projenin ilk kez burada hayata geçtiğini söyleyen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı, bu projelerin özelliklerini açıklamayı da ihmal etmedi. Söz konusu projelerin ilki, saat olarak giyilebilen akıllı telefonlar. Düşler Akademisi Kaş’ta eğitim gören engelli bireylerin kullandığı bu cihazlar sayesinde öğrencilerin yeri haritada belirlenebiliyor ve gerektiğinde kendileriyle iletişime geçilebiliyor. Diğer iki uygulamada ise akıllı sulama ve akıllı ev araçları yönlendirilebiliyor.

dusler-akademisi-kas-2

Kapılarını 12 Haziran 2014’te açan Düşler Akademisi Kaş, Türkiye’nin en büyük engelsiz yaşam alanı olma niteliğini taşıyor. 70 yıllık bir geçmişi bulunan Çukurbağ İlkokulu’nun tarihi dokusu korunarak okul ve etrafındaki 20 dönümlük araziye kurulan Düşler Akademisi Kaş, bugüne kadar 650’den fazla engelliyi, 400 gönüllü ve eğitmeni, 4 bini aşkın ziyaretçiyi ağırlamış durumda. Kısa dönemli hizmetler ve buluşmalar sayesinde Düşler Akademisi Kaş’tan yolu geçenlerin sayısının yakın vadede 10 bine ulaşması amaçlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER