Teknoloji

Vodafone Türkiye de BlackBerry Storm satacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry_storm_vodafoneAslında biz ilk hamleyi Vodafone’dan bekliyorduk ancak önce davranan Avea oldu. Zaten hemen ardından da Vodafone Türkiye beklenen hamleyi geç kalmış olsa da yaptı. Bu senaryo bize iPhone’dan tanıdık geliyor.

Her neyse… Geçtiğimiz Aralık ayında tanıtılan ve bu yılın başlarında yurtdışında Verizon Wireless ve onun hissedarlarından Vodafone tarafından satışa sunulan BlackBerry Storm yaklaşık bir ay sonra Türkiye’ye adım atacak. Bunun öncesinde ilk olarak Avea, hemen ardından da Vodafone Türkiye, BlackBerry Storm’u Türkiye’de satacaklarını duyurdular. Avea, BlackBerry Storm için bir ön sipariş formu açtı bile, Vodafone Türkiye ise şimdilik sadece bir basın bülteniyle yetiniyor. Basın bülteninde Storm’un özellikleri de anlatılıyor. İlgilenenler bu basın bültenini yazının devamında bulabilirler.

16 Mayıs 2009

BlackBerry Storm Vodafone’la “fırtına gibi” geliyor
Vodafone Türkiye, dünyanın ilk “tıklanabilir” dokunmatik ekranlı akıllı telefonu BlackBerry Storm’u çok yakında piyasaya sunuyor. Hem bireysel hem kurumsal müşterilerin ihtiyaçlarına cevap vermek üzere tasarlanan BlackBerry Storm, yazı yazmada kolaylık sağlayan ve gerçek bir klavye gibi tepki veren dünyanın ilk “tıklanabilir” dokunmatik ekranına sahip. BlackBerry Storm, aynı anda tek ve çoklu dokunuşları takip ederek ekranda etkin dolaşım sağlıyor.

BlackBerry Storm’un geniş parlak ekranı ve gerçek dokunma hissi veren arayüzüyle hem bireysel hem kurumsal kullanıcılara hitap ettiğini belirtenVodafone Türkiye Satış ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kızıldağ, “BlackBerry Storm’u, çok yakında bireysel kullanıcıların ve şirketlerin kullanımına sunacak olmaktan gurur duyuyoruz. Tıklanabilir dokunmatik ekranıyla tüm dünyada devrim yaratan BlackBerry Storm, internette gezinme, müzik dinleme ve video izleme, uydu bağlantısıyla sokak sokak yön bulma, mesajlaşma ve sosyal iletişim ağlarına erişim gibi fonksiyonlar için üstün kullanım kolaylığı sağlıyor” dedi.

Dokun ve hisset
Akıllı telefon BlackBerry Storm’un yenilikçi dokunmatik ekranına parmakla dokunulduğunda, o noktada belli belirsiz bir çökme meydana geliyor, bırakıldığında ise ekran eski haline dönüyor. Bu hareket hafif bir tıklama sesiyle kullanıcıya bir klavyenin veya bilgisayar faresinin tuşlarına dokunma hissi veriyor. Böylece kullanıcı yapmak istediği işlemin cihaz tarafından algılandığını gösteren fiziksel bir tepki almış oluyor. Bu ise dokunmatik arayüzün kullanımının çok daha etkin olduğu bir yazı yazma deneyimi sunuyor.

Diğer BlackBerry telefonlarında da mevcut gezinme tuşlarına (“Phone”, “Menu” ve “Escape”) ek olarak yeni BlackBerry Storm’da çoklu dokunuş, parmak darbesi, parmak kaydırma ve ekrana çeşitli şekillerde dokunarak uygulanan diğer parmak hareketlerini de algılama özelliği bulunuyor. Böylece kullanıcılar gezinme esnasında seçme, ekran görüntüsünü düşey ve yatay doğrultularda kaydırma ve yaklaştırıp uzaklaştırma gibi işlemleri kolayca yapabiliyor.

BlackBerry Storm’un içinde bulunan bir hareket algılayıcı, cihaz döndürüldüğünde dokunmatik ekranın otomatik olarak düşey veya yatay konuma geçmesini sağlıyor. Ekran düşey konumdayken RIM’in SureType® klavyesi, yatay konumda ise komple Q klavye görünüyor. Sadece bir dokunuşla gerçekleştirilebilen kesme ve yapıştırma gibi diğer kullanışlı işlemler de BlackBerry Storm’un zengin, akıllı telefon deneyimine dahil.

Gezinmek hızlı ve kolay
Vodafone’un sunduğu BlackBerry Storm 9500 ise (2100Mhz) UMTS/HSPA ve dört bant EDGE/GPRS/GSM şebekelerini destekliyor. Kullanıcılar, BlackBerry Storm ile ister düşey ister yatay konumda kullanabilecekleri yüksek performanslı, tüm özelliklere sahip bir HTML tarayıcıya sahip oluyor. İnternette kolayca gezinmeyi sağlayan dokunmatik ekrana parmakla çift darbe uygulandığında ekran görüntüsü yaklaşıyor, parmak ekran üzerinde kaydırıldığında ise ekran görüntüsü de düşey veya yatay doğrultuda hareket ediyor.

Ekran görüntüsünün alt kenarına dizilmiş ikonlar internet sitelerine hızlı erişimi, “Sayfa Görüntüsü”nden “Sütun Görüntüsü”ne geçmeyi ve “Yatay Kaydırma” ile “İmleç” arasında geçiş yapmayı sağlıyor. Güçlendirilmiş tarayıcı internetten dosya indirmeye, müzik dinlemeye ve video izlemeye ve RSS desteği sayesinde aynı desteğe sahip internet sitelerinden yenilenen içerikleri otomatik olarak cihaza çekmeye olanak tanıyor.

Bağlantıda kalmak
Akıllı cep telefonu BlackBerry Storm, sektörün önde gelen mobil e-posta ve mesajlaşma çözümünün tüm gücünü olduğu gibi kullanıcısına aktarıyor. En yaygın tüketici ve şirket platformlarında kişisel ve iş amaçlı e-posta ve kısa mesajları (SMS), resimli mesajları (MMS), ve chat mesajlarını (IM) desteklerken, popüler sosyal iletişim ağlarına da kolayca erişim sağlıyor.

Cihaz Dolusu Ek Özellik
– BlackBerry® Internet Service, BlackBerry® Unite!, BlackBerry® Professional Software ve BlackBerry® Enterprise Server desteği.
– Kullanıcıların Microsoft® Word, Excel ve PowerPoint dosyalarını doğrudan ekranda düzenleyebilmelerini sağlayan, hazır yüklenmiş DataViz® Documents to Go® .
– Değişken zoom’lu, otomatik netleştirmeli ve video kaydederken sürekli aydınlatma sağlayan güçlü flaşa sahip 3,2 megapiksellik fotoğraf makinesi.
– Lokasyon bazlı uygulama ve servisleri destekleyen ve fotoğraflara çekildikleri yerin koordinatlarını ekleyen (tümleşik) uydu bağlantılı yer tespit sistemi (GPS).
– Cihaz üzerindeki 1 GB’lık hafıza kapasitesine ek olarak 16 GB’a kadar ek hafıza kapasitesi sağlayan microSDTM/SDHD hafıza kartı yuvası.
– Tam ekran konumunda filmleri pürüzsüzce gösterebilen, resimleri ve slayt gösterilerini çabucak görüntüye getirebilen ve tüm bir müzik koleksiyonunu kolayca yönetebilen medya oynatıcı. Parça listeleri doğrudan cihaz üzerinde oluşturulabilir. Kablolu kulaklık veya harici hoparlörlerle dinlenecek müzik için “Lounge”, “Jazz” ve “Hip Hop” dahil 11 çeşit filtre ayarı bulunan equalizer.
-3,5 mm’lik stereo kulaklık fişi yuvası, Bluetooth® stereo audio profili (A2DP/AVRCP) ve özel maksatlı ses şiddeti kontrol desteği.
– Köşeleri yuvarlatılmış, ince, zarif, arka yüzü paslanmaz çelikten gövde. Geniş (3,25 inç / 8,3 cm) cam ekranı çerçeveleyen kromaj. 184 ppi’de 480 x 360 olağanüstü çözünürlükle gözü okşayan net, canlı ve aydınlık ekran.
– Ortamın ışık şiddetini ölçerek ekranın parlaklığını ideal izlemeyi sağlayacak şekilde ayarlayan ışık algılayıcı. Kullanıcının cihazı döndürerek uygulamaları ekranda düşey veya yatay konumda görüntülemesini sağlayan hareket algılayıcı.
– Sökülüp takılabilen ve şarj edilebilen 1400 mAh pil ile 3. nesil şebekelerde yaklaşık 6 saatlik konuşma süresi ve 15 günlük bekleme süresi.

İLGİLİ HABERLER