Teknoloji

Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray’a yeni görev

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanlığı görevini 2009 yılının başından bu yana sürdüren Serpil Timuray 1 Ekim 2013 tarihi itibarıyla Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik Bölge Direktörü olarak görev yapacak. Timuray’ın Vodafone Türkiye’deki mevcut görevi de devam edecek.

serpil-timuray-vodafone-turkiye (565 x 461)

Serpil Timuray’ın sorumluluğunun artmasına bağlı olarak Vodafone Türkiye’de de yönetim yapısı yeniden şekilleniyor. Şu anda Bireysel İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gökhan Öğüt, Ticari ve Operasyonel alanlardan sorumlu İcra Kurulu Başkan Vekilliği pozisyonuna getirildi. Öğüt, sorumluluk alanının genişlemesiyle birlikte Vodafone Türkiye’nin tüm ticari, teknoloji, regülasyon ve strateji birimlerine liderlik edecek.

Konuyla ilgili daha fazla ayrıntıyı aşağıda yer alan basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

Vodafone Grubu’nun abonelerinin %65’inin bulunduğu AMAP Bölgesine Vodafone Türkiye’den atama

SERPİL TİMURAY, VODAFONE GRUBU AFRİKA, ORTA DOĞU VE ASYA PASİFİK (AMAP) BÖLGE DİREKTÖRLÜĞÜNE ATANDI

1 Ocak 2009’dan bugüne Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı görevini sürdüren Serpil Timuray, mevcut sorumluluğuna ek olarak, 1 Ekim 2013 itibariyle Vodafone Grubu Afrika, Orta Doğu ve Asya Pasifik (AMAP) Bölge Direktörü olarak atandı.Serpil Timuray, AMAP Bölgesi’ndeki yeni sorumluluğu ile birlikte, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı görevini de sürdürecek.
Timuray, yeni görevinde, Vodafone Grubu’nun 409 milyon abonesinin %65’inin* bulunduğu, servis gelirlerinin %30’unu* oluşturan ve dünya genelindeki iki yönetim bölgesinden biri olarak konumlanan AMAP Bölgesinin yönetiminde Bölge Başkanı Nick Read’e destek olacak. Bu kapsamda, Timuray, geçen yıldan bu yana yürüttüğü Vodacom Grubu Yönetim Kurulu üyeliği görevine ilaveten, AMAP Bölgesinde ilerde belirlenecek diğer Yönetim Kurullarında da yer alacak.

Gökhan Öğüt Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Vekili olarak atandı
Bu atama ile paralel olarak yönetim yapısı yeniden şekillenecek olan Vodafone Türkiye’de, halihazırda Bireysel İş Biriminden Sorumlu İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Gökhan Öğüt,Ticari ve Operasyonel alanlardan sorumlu İcra Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Gökhan Öğüt, bu genişleyen sorumluluğu ile Vodafone Türkiye’nin tüm ticari, teknoloji, regülasyon ve strateji birimlerine liderlik edecek.

Vodafone Türkiye son 4 yılda Toplam Gelirlerini 2 misline, Gelir Pazar Payını %30’a çıkardı
2009-10 mali yılında devreye aldığı “5 Yıllık Stratejik Programını” tamamlamak üzere olan Vodafone Türkiye, Türkiye telekomunikasyon sektörünün “en hızlı büyüyen operatörü” olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Servis gelirlerinde 15 çeyrektir kesintisiz çift haneli büyüyen Vodafone Türkiye, toplam gelirlerini son 4 yılda 2 mislinden fazla artırarak, 2012-13 mali yılını 5.5 milyar TL rekor gelir seviyesinde kapattı. Aynı dönem zarfında, şirketin mobil gelir pazar payı rekor bir artış göstererek, %18,6’dan %30 seviyesineulaştı. Şirket, 2012-13 mali yılı sonuçlarına göre, son 4 yılın en yüksek kârlılığına ulaştı. Vodafone Türkiye, müşteri memnuniyeti odaklı programı sayesinde, Haziran 2011’den bu yana Net Tavsiye Skoru’ndaki liderliği ile “Türkiye’nin en çok tavsiye edilen mobil operatörü” konumunu sürdürüyor.

* Vodafone’un 2012/13 mali yıl sonuçlarına göre AMAP Bölgesi rakamlarıdır.

İLGİLİ HABERLER